Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Herseltsesteenweg in Aarschot van net voorbij kruispunt Kerkstraat tot provinciegrens

Herinrichting Herseltsesteenweg in Aarschot van net voorbij kruispunt Kerkstraat tot provinciegrens

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N19

UPDATE 17/09/2021: In het voorjaar van 2022 starten de nutsmaatschappijen, enkele maanden later start ook Wegen en Verkeer met de herinrichting van de rijweg. Zodra we meer weten over de concrete timing en hinder voor het verkeer, leest u dat op deze pagina.

Wat en waarom?

Veilig fietsen langs de Herseltsesteenweg

Wegen en Verkeer plant de herinrichting van de Herseltsesteenweg (N19) in Aarschot, van tankstation Gabriëls tot aan de Kalsterloop, de grens met de provincie Antwerpen. De herinrichting is vooral nodig om de veiligheid voor fietsers en voetgangers te verbeteren. De gewestweg wordt veel gebruikt door leerlingen van nabijgelegen scholen Hoogvlieger en de Vrije Basisschool Ourodenberg. Er komen veilige fietspaden en oversteekplaatsen. Het kruispunt met de Oude Mechelsebaan wordt ook volledig opnieuw ingericht.

Derde fase van herinrichting

In de twee vorige fases werd het stuk van de Herseltsesteenweg van het centrum tot voorbij de Kerkstraat aangepakt. Hier liggen al nieuwe fiets- en voetpaden, aangepaste bushaltes en veilige oversteekplaatsen. Tijdens de derde fase wordt het stuk verderop op een gelijkaardige manier heringericht. 

Klik op de groene knop om de aanklikbare kaart te bekijken. De donkergroene zone op de kaart is al heringericht, de lichtgroene zone volgt vanaf 2022.

Timing en impact?

Start na afloop werken Ter Heidelaan

De werken aan de Herseltsesteenweg starten volgens de huidige planning in de loop van 2022. In totaal zullen ze ongeveer anderhalf jaar duren. Om grootschalige verkeershinder te vermijden, voert Wegen en Verkeer de werken sowieso pas uit nadat het project op de Ter Heidelaan is afgerond. Zodra er meer duidelijkheid is over de startdatum, leest u dat op deze webpagina.

Contact

Contacteer ons bij vragen

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Telefoon
016 66 57 50
Website