Overslaan en naar de inhoud gaan

Context

Context

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N19

Werken in drie fasen

De werken op de Herseltsesteenweg in Aarschot kunnen worden ingedeeld in drie fasen, waarvan er al twee werden afgerond. Klik hieronder op de groene knop om de aanklikbare kaart te bekijken. De donkergroene zone op de kaart is al heringericht, de lichtgroene zone volgt nu.

Fase 1: aansluiting Damiaaninstituut (2016 – 2017)

Tijdens de eerste fase stond de aansluiting met het heringerichte gedeelte aan het Damiaaninstituut centraal, tussen de Heilaakstraat en de Ter Heidelaan (R25). Het aangrenzende fietspad sloten we aan op de fietspaden van de Waterstraat en de Grote Laakweg. Daarnaast werd ook een aansluiting met de fiets- en voetgangerstunnel naar de Liersesteenweg voorzien. Ten slotte pasten we de bushaltes op de Herseltsesteenweg aan conform de huidige normen en werd  een voetpad voorzien.

Fase 2: herinrichting schoolomgevingen (2017 – 2018)

Vervolgens werd er tijdens een tweede fase gewerkt tussen de Ter Heidelaan (R25) en het huisnummer 247, net voorbij het kruispunt met de Kerkstraat. Ook in de Ourodenbergstraat en de Kerkstraat werkten we tot aan het kruispunt met de Oude Mechelsebaan. Net zoals tijdens de eerste fase werd de rijweg heringericht met nieuwe fiets- en voetpaden, veilige oversteekplaatsen en een vlottere infrastructuur voor het openbaar vervoer.