Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Herseltsesteenweg in Aarschot van net voorbij kruispunt Kerkstraat tot provinciegrens

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N19

25 april 2022 - midden juli 2022: nutswerken

 • Wat? Nutsmaatschappijen verleggen nutsleidingen zoals telecom, water en elektriciteit. 
 • Hinder? De Herseltsesteenweg is tussen de Kerkstraat en de Kalsterloop volledig afgesloten voor doorgaand verkeer (uitgezonderd voor bewoners en handelaars/klanten of leveranciers van handelszaken die wel tot aan hun woning of handelszaak mogen rijden). Tussen Aarschot en Herselt zal je tijdelijk moeten omrijden:
  • Fietsers rijden tijdelijk om via de Kerkstraat, de fietssnelweg Aarschot-Herentals en de Madestraat, in beide richtingen. 
  • Autoverkeer
   • Van Herselt richting Aarschot is er een enkelrichting omleiding aangeduid via de Gijmelsesteenweg en de Wolfsdonksesteenweg. 
   • Tussen Aarschot en Ramsel volg je in beide richtingen een omleiding via de Madestraat, Hoevenstraat, Begijnendijksesteenweg, Plankenbrug, Sleutelbaan, Mechelbaan en Liersesteenweg (N10).
   • Doorgaand (zwaar) verkeer wordt omgeleid via de autosnelwegen E313/E314.

Heb je in de periode tussen 25 april en midden juli vragen over de nutswerken die op dat moment plaatsvinden? Neem dan contact op met Fluvius via 078/35.35.34 met vermelding van het referentienummer HNW270428.

Omleidingen in kaart

Om sluipverkeer tijdens de werken tegen te gaan en de leefbaarheid in de omliggende wijken te behouden, werden er op drie plaatsen in de omgeving van de werken betonnen blokken geplaatst door de stad Aarschot (zie ook op het kaartmateriaal hierboven).

 •  In de Kapellestraat (ter hoogte van de Gijmelsesteenweg)
 • Ter hoogte van het kruispunt van de J.F. Puttemansstraat met de Hendrik Jannesstraat (wijk Ourodenberg)
 • Ter hoogte van het kruispunt van de Karel Aertsstraat met de Jan Hammeneckerlaan (Poortvelden)

Deze verkeersmaatregel moet ervoor zorgen dat het doorgaand verkeer deze straten niet als sluipweg zal gebruiken om zo een snellere route te vinden om langs de werken op de Herseltsesteenweg te rijden.

Aangepaste dienstregeling voor openbaar vervoer

De buslijnen 220, 221, 305, 306, 490, 491 en 492 volgen de laatste twee weken van april omleidingen. Je houdt dus best rekening met vertragingen. Om zeker tijdig op je bestemming te geraken, raden we aan een bus vroeger te nemen (als dat kan). Op 1 mei treedt in het kader van de werken ook een nieuwe dienstregeling in voege. Zo wordt ervoor gezorgd dat schoolkinderen en pendelaars die in Aarschot de trein nemen, zo weinig mogelijk hinder ondervinden van de werken. Voor alle laatste informatie rond de nieuwe dienstregeling kan je steeds terecht op de website van De Lijn via www.delijn.be/routeplanner.

 

Zomer 2022 - eind 2023: riolerings- en wegeniswerken 

 • Wat? Wegen en Verkeer legt nieuwe fiets- en voetpaden, veilige oversteekplaatsen en nieuwe groenstructuren aan. 
 • Hinder? Dezelfde hinder als hierboven.