Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Hinder tijdens riolerings- en wegenwerken (21 september 2022 - juni 2023)

Wegen en Verkeer legt nieuwe fiets- en voetpaden, veilige oversteekplaatsen en nieuwe groenstructuren aan over zo'n 800 meter tussen de Kerkstraat en de grens met de provincie Antwerpen.

​​​​​​Fietsers

  • Het is voor doorgaand fietsverkeer niet toegestaan om door de werfzone te fietsen. 
  • Fietsverkeer rijdt om via de Kerkstraat, de fietssnelweg Aarschot-Herentals en de Madestraat, in beide richtingen.
  • Schoolgaande jeugd die naar de Vrije Basisschool Ourodenberg of richting De Hoogvlieger fietst, kan dat vanuit de Oude Mechelsebaan via de Gijmelstraat en de Lindekensstraat.

Autoverkeer

  • De Herseltsesteenweg is volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Omwonenden of handelszaken (ook klanten en leveranciers) in de werfzone zijn plaatselijk verkeer en mogen wel door. 
  • De aansluiting van de Oude Mechelsebaan is aan beide kanten afgesloten. Vanaf januari 2023 pakt Stad Aarschot de Oude Mechelsebaan richting Scherpenheuvel aan vanaf de Herseltsesteenweg (N19). De weg is niet toegankelijk voor verkeer.
  • Tussen Aarschot en Ramsel wordt verkeer in beide richtingen omgeleid via de Madestraat, Hoevenstraat, Begijnendijksesteenweg, Plankenbrug, Sleutelbaan, Mechelbaan en Liersesteenweg (N10). Lokaal bestemmingsverkeer van +3,5 ton is op deze omleidingsroute maar in één richting toegelaten: vanuit Aarschot naar Herselt/Ramsel. 
  • Tussen Herselt en Aarschot is er een omleiding in beide richtingen via de Wolfdonksesteenweg, de Vleminkstraat en de Gijmelsesteenweg. Lokaal bestemmingsverkeer van +3,5 ton is op deze omleidingsroute maar in één richting toegelaten: vanuit Herselt naar Aarschot.
  • Voor doorgaand (zwaar) vrachtverkeer wordt er een omleiding voorzien via de autosnelwegen E313/ E314 (klaverblad Lummen).

Omleidingen in kaart

Om sluipverkeer tijdens de werken tegen te gaan en de leefbaarheid in de omliggende wijken te behouden, werden er op twee plaatsen in de omgeving van de werken betonnen blokken geplaatst door de stad Aarschot (zie ook op het kaartmateriaal hierboven).

  •  In de Kapellestraat (ter hoogte van de Gijmelsesteenweg)
  • Ter hoogte van het kruispunt van de J.F. Puttemansstraat met de Hendrik Jannesstraat (wijk Ourodenberg)

Deze verkeersmaatregel moet ervoor zorgen dat het doorgaand verkeer deze straten niet als sluipweg zal gebruiken om zo een snellere route te vinden om langs de werken op de Herseltsesteenweg te rijden.

Aangepaste dienstregeling voor openbaar vervoer

De buslijnen 220, 221, 305, 306, 490, 491 en 492 volgen de laatste twee weken van april 2022 omleidingen. Je houdt dus best rekening met vertragingen. Om zeker tijdig op je bestemming te geraken, raden we aan een bus vroeger te nemen (als dat kan). Op 1 mei 2022 treedt in het kader van de werken ook een nieuwe dienstregeling in voege. Zo wordt ervoor gezorgd dat schoolkinderen en pendelaars die in Aarschot de trein nemen, zo weinig mogelijk hinder ondervinden van de werken. Voor alle laatste informatie rond de nieuwe dienstregeling kan je steeds terecht op de website van De Lijn via www.delijn.be/routeplanner.