Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Aarschotsesteenweg: een veilige doortocht voor Wezemaal

Herinrichting Aarschotsesteenweg: een veilige doortocht voor Wezemaal

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Weg

N19

Wat en waarom?

Het project: herinrichting in twee fases

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant een volledige herinrichting van de Aarschotsesteenweg (N19) in Wezemaal (Rotselaar) over een afstand van vier kilometer tussen de rotonde met de Steenweg op Holsbeek (N229) tot en met het kruispunt van de Aarschotsesteenweg met de Pastoor Dergentstraat. De herinrichting zal in twee grote fases worden uitgevoerd.

  • Fase 1: In eerste instantie wordt westelijk gedeelte van de Aarschotsesteenweg, van aan de rotonde met de N229 tot voorbij het centrum Wezemaal (tot aan de grens van de bebouwde kom) heringericht. 
  • Fase 2: Voor het tweede, oostelijk gedeelte van de herinrichting tot het kruispunt van de N19 met de Pastoor Dergentstraat, wordt eerst het rioleringsontwerp verder uitgewerkt, vooraleer Wegen en Verkeer kan starten met de opmaak van onteigeningsplannen.

Timing en impact?

Nog geen uitvoeringsdatum

Op dit moment is nog niet precies vastgelegd wanneer de werken worden uitgevoerd. Wat wel vaststaat is dat Wegen en Verkeer eerst het project van de Steenweg op Holsbeek (N229) zal uitvoeren - voor dat project heeft Wegen en Verkeer kredieten gebudgetteerd in 2022. In februari 2019 werden de ontwerpplannen van de herinrichting goedgekeurd tijdens de Regionale Mobiliteitscommissie (waarin ook Wegen en Verkeer en de gemeente Rotselaar zetelen).

Momenteel werkt Wegen en Verkeer verder aan een aantal onteigeningen die noodzakelijk zijn om van de steenweg een veilige, aangename omgeving te maken. Lees meer over de planning van de andere projecten in Rotselaar in het keuzemenu rechts op deze pagina.