Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting van de Steenweg op Holsbeek (Leuven Noord)

Herinrichting van de Steenweg op Holsbeek (Leuven Noord)

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N229
N19
E314

Wat en waarom?

Herinrichting belangrijke verbindingsweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant de vernieuwing van de Steenweg op Holsbeek (N229) tussen het op- en afrittencomplex van de E314 en de rotonde met de Aarschotsesteenweg (N19). Het kruispunt met Wingepark behoort ook tot de projectzone. De Steenweg op Holsbeek (N229) is een bijzonder drukke gewestweg met belangrijke verkeersfuncties:

  • de weg is de toegang naar het bedrijventerrein Wingepark
  • de weg verbindt Rotselaar met de E314
  • ze wordt veel gebruikt door leerlingen van het Monfortcollege in Rotselaar

De heraanleg van de rotonde maakte aanvankelijk deel uit van een ander project van Wegen en Verkeer; de herinrichting van de Aarschotsesteenweg (N19). Er is beslist om de rotonde op te nemen in  het dossier van de herinrichting van de Steenweg op Holsbeek, vooral omdat dit beter uitkomt met het oog op de heraanleg van de riolering en de waterafvoer. 

De weginfrastructuur van de Steenweg op Holsbeek is verouderd en niet aangepast aan de huidige verkeersdrukte. Met een grondige herinrichting maakt Wegen en Verkeer de weg veiliger, efficiënter en aantrekkelijk. Ontdek de toekomstige situatie op het tabblad 'Ontwerp'.

Dit project maakt deel uit van 'Leuven Noord' een reeks infrastructuurprojecten ten noorden van Leuven.

Waar staan we nu?

Project in voorbereiding

Wegen en Verkeer werkt momenteel aan de voorbereiding van dit project. In 2022 loopt er een aanbesteding om een aannemer te kiezen die het project zal uitvoeren. Een concrete startdatum is er nog niet. Zodra we meer weten, leest u dat op deze webpagina.