Overslaan en naar de inhoud gaan

Timing en fasering

Timing en fasering

Datum

Status

Gestart

Weg

N46

Fasering 

Fase 1: tussen Europaweg en kruispunt Boerestraat met Elenestraat 

  • Wanneer? 17 mei tot juli 2021
  • Wat? Wie de Provinciebaan dagelijks gebruikt, weet dat deze in slechte staat is. Hoewel het de bedoeling was om dit deel van de weg samen met de riolering aan te pakken, willen we hier niet op wachten. Van de Europaweg tot het kruispunt met de Boerestraat en de Elenestraat vernieuwen we het wegdek. Ook het fietspad krijgt een nieuwe laag asfalt. 

Fase 2: tussen spoorweg en kruispunt Steenbekestraat met Lippenseweg

  • Wanneer? Augustus 2021 tot juni 2022  
  • Wat? Dit deel van de Provinciebaan krijgt een grondige facelift. We zorgen er voor meer groen, pakken de kruispunten aan, zorgen voor veiliger fiets- en voetpaden en leggen ondergronds een gescheiden rioleringsstelsel aan.

Fase 2 is opgesplitst in 3 kleinere deelfases.

  • 2A: kruispunt Elenestraat (augustus en september 2021)  
  • 2B: van kruispunt Elenestraat tot kruispunt Pandelaarstraat (augustus tot mei 2022)
  • 2C: van Pandelaarstraat tot Provinciebaan nr. 152 (december 2021 tot mei 2022)
Faseringskaart N46 Elene - fase 2

Fase 3: tussen Provinciebaan 152 (dierenarts) tot net voor kruispunt Opstalstraat met Lieve-Heerstraat

  • Wanneer? maart 2022 tot mei 2022
  • Wat? Ook dit stuk weg is in slechte staat. Toch kunnen we de grondige heraanleg pas in 2024 – 2025 uitvoeren. Dat komt omdat de wegenwerken ook hier gecombineerd zullen worden met de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel. De voorbereidende studie die hiervoor nodig is, is nog niet klaar. Daarom vernieuwen we nu alleen de toplaag van de rijweg. De verzakte zones aan de zijkant van de weg herstellen we volledig. 

2024 tot 2025: Grondige vernieuwing van Provinciebaan 152 (dierenarts) tot Windmolenstraat

In 2024 en 2025 wordt de riolering in de zone van de Provinciebaan 152 tot de Windmolenstraat vernieuwd. Samen met deze werken kunnen we ook dit deel van de weg een grondige facelift geven. Er komen compacte en overzichtelijke kruispunten. Fietsers en voetgangers zullen er veilig kunnen oversteken via middeneilanden. Deze middeneilanden zullen bestuurders ook aanzetten om hun snelheid te verlagen. We maken de fietspaden veiliger door ze verhoogd of gescheiden van de weg aan te leggen.