Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg Provinciebaan (N46) in Velzeke en Elene

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

N46

Wat en waarom?

Een fietsveilige Provinciebaan (N46) en aangename woonomgeving

Met de vernieuwing van de Provinciebaan (N46) maken we de weg veiliger en meer comfortabel voor alle weggebruikers. Over een stuk van 4,2 kilometer krijgt de gewestweg een grondige facelift. Eerder werkten we het stuk in Elene al af, nu is Velzeke aan de beurt. We pakken het stuk weg vanaf Provinciebaan 152 (N46), ter hoogte van de dierenarts, tot het kruispunt met de Windmolenstraat aan. Er komen nieuwe en veilige fietspaden, meer groen, voetpaden en een nieuw en comfortabel wegdek.

De Sociale Huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen en de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen sloegen de handen in elkaar voor de ontwikkeling van een nieuwe sociale woonwijk in de Zwartestraat. Beide projecten zijn nauw met elkaar verbonden: de verkeersontsluiting van de nieuwe wijk verloopt via de Provinciebaan (N46) en Zwartestraat. Stad Zottegem vernieuwt op haar beurt daarom de Zwartestraat.

Omdat de projecten een impact hebben op elkaar, werken we met alle partners samen een oplossing op maat uit. De gebundelde aanpak verbetert de mobiliteit, vermijdt wateroverlast in Velzeke en zorgt voor meer groen. Ontdek wat we gaan doen op het tabblad Toekomstbeeld

Timing en impact?

Werken tot 2025

Wegen en Verkeer en de gemeente Zottegem werken sinds 2018 aan de grondige facelift van de Provinciebaan (N46) en enkele zijstraten. Het is nu de beurt aan het stuk in Velzeke. 

De vernieuwing vanaf Provinciebaan 152 (N46) tot de Windmolenstraat komt dichterbij. De heraanleg zou van start gaan eind 2024. De nutswerken starten op 8 april.  

Lees alles over het verloop van de werken op het tabblad 'Timing en fasering'.