Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg Provinciebaan (N46) in Velzeke en Elene

Heraanleg Provinciebaan (N46) in Velzeke en Elene

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

N46

In het najaar van 2020 zijn de werken aan de Provinciebaan (N46) in Elene en Velzeke gestart. De slechte staat van de weg maakt dat we de werken anders aanpakken dan oorspronkelijk gepland. Er zal gewerkt worden over een traject dat loopt van aan het kruispunt met de Opstalstraat en Lieve-Heerstraat tot aan de Europaweg. Zo kan er snel gebruik gemaakt worden van een volledig vernieuwd wegdek. 

In 2024 en 2025 pakken we de weg dan verder aan en werken we van net voorbij het kruispunt met de Lippenseweg tot de Windmolenstraat.

Wat en waarom?

Wat en waarom? 

Met de vernieuwing van de Provinciebaan willen we de weg veiliger en meer comfortabel maken voor alle weggebruikers. Van het kruispunt van de Steenbekestraat en de Lippenseweg tot aan de spoorwegovergang krijgt de Provinciebaan een grondige facelift. Er komen nieuwe en veilige fietspaden, meer groen, voetpaden en parkeergelegenheid bij de woningen en handelszaken en een nieuw en comfortabel wegdek. De overige delen van de weg krijgen een uitgebreide onderhoudsbeurt.

Timing en impact?

Timing en fasering 

Eind 2020 en begin 2021 vernieuwden de nutsmaatschappijen de leidingen voor gas, water, elektriciteit en telecommunicatie. Die werken zijn ondertussen afgelopen. 

Werken in 3 fases

In het voorjaar van 2021 starten we met de eerste fase van de wegenwerken. Deze pakken we aan in 3 fases.

Lees meer over de fasering en de impact van de werken.

WOV Elene faseringskaart

Overzicht fases