Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietssnelweg F28 Boom - Brussel: aanleg stuk tussen Londerzeel en Meise

Fietssnelweg F28 Boom - Brussel: aanleg stuk tussen Londerzeel en Meise

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

A12

Wat en waarom?

Deel van fietssnelweg F28

De fietssnelweg F28 wordt de fietsverbinding tussen Boom en Brussel en komt langs de oostelijke zijde van de A12 te liggen. Sommige delen ervan zijn al afgewerkt, andere moeten nog worden aangelegd. Wegen en Verkeer laat een ontwerp uitwerken voor de ontbrekende schakel tussen Meise en Londerzeel. Het gaat meer bepaald over het tien kilometer lange stuk van aan Manke Vos in Wolvertem (net voorbij de Vilvoordsesteenweg) tot net voorbij de gemeentegrens van Londerzeel en Puurs (honderd meter voorbij de huidige afrit van de Bessemstraat).  

Als je vandaag vanuit Brussel komt, fiets je langs de Strombeek-Beverselaan (N276), maar stopt de fietssnelweg ter hoogte van het op- en afrittencomplex van de A12 in Wolvertem (nr. 3), in de streek bekend als Manke Vos. 

Wegen en Verkeer zal, samen met de herinrichting van het op- en afrittencomplex nr. 3, in een beweging ook het stuk van de fietssnelweg aanleggen dat langs Manke Vos loopt. Het gaat meerbepaald over het stuk van aan de afrit voor het verkeer vanuit Brussel, tot net voorbij de Vilvoordsesteenweg

Klik op de pijltjes rechtsboven om de volledige kaart te zien. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Werkvennootschap plannen momenteel een reeks andere projecten voor de A12. Hoe de fietssnelweg daar zal aansluiten op de nieuwe (nog te ontwerpen) infrastructuur, en op de lokale wegen, is nog niet bekend. Zodra daar meer informatie is, zullen we dat delen op onze website.

Klik op de pijltjes rechtsboven om de volledige kaart te zien.

Waar staan we nu?

Studie gestart in voorjaar 2023

In het voorjaar van 2023 startte een studiebureau met een ontwerpstudie. Zodra we meer weten over de resultaten en volgende stappen, leest u dat op deze webpagina.

Meer investeren in fietspaden

Het Agentschap Wegen en Verkeer investeert steeds meer in fietsinfrastructuur. Dankzij het Vlaamse relanceplan worden extra middelen vrijgemaakt voor fietspaden langs gewestwegen. Zo krijgt het fietsnetwerk in Vlaanderen meer vorm en wordt fietsen veiliger en comfortabeler, zodat morgen nog meer mensen de fiets nemen.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier