Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N10

Werfzone tussen kerkhof Berlaar-Heikant tot aan kruispunt Gangelberg met Steenbeek (zone 2) afgesloten

Op dinsdag 2 mei 2023 startten de riolerings- en wegenwerken tussen het kruispunt Steenbeek met Gangelberg en het kerkhof Berlaar-Heikant (zone 2). Door de vele werken die gelijktijdig gebeuren in zone 2, zal het noodzakelijk zijn om deze zone volledig af te sluiten. Door de vertragingen van de nutswerken duren naar verwachting de werken nog tot begin mei 2024.

Omleiding in beide richtingen vanaf 2 mei 2023

De huidige omleiding via Steenbeek/Berlaarbaan en Houwstraat zal vanaf dinsdag 2 mei in beide richtingen lopen.

 • De zijstraten Smidstraat, Kegelstraat en Heidestraat blijven doodlopen op de N10.
 • De Heidestraat evenwijdig met de N10 zal doodlopen op de Smidstraat vanaf huisnummer 109. Dit omwille van het verbreden van de gracht in de Heidestraat. Enkel lokale bewoners kunnen er nog passeren langs de werf. Ook het schoonheidssalon op de hoek van de Smidstraat blijft steeds te voet bereikbaar via de Smidstraat komende van Berlaar-centrum.

De volgende bijkomende verkeersmaatregelen gelden:

 • In Steenbeek/Berlaarbaan en Houwstraat geldt een snelheidsbeperking van 50km/u.
 • Er staan tijdelijke verkeerslichten aan het kruispunt Berlaarbaan met Houwstraat.

Beurtelings verkeer tussen kruispunten Brandestraat en Hemelshoek met Vruchtelei (zone 1)

Vanaf dinsdag 11 juli schuift het beurtelings verkeer met verkeerslichten op naar de zone vanaf de Brandestraat tot aan het kruispunt Hemelshoek x Vruchtelei.

 • De Huttestraat, Hemelshoek en Vruchtelei lopen dood op de N10.
 • De Sander de Vosstraat kan je enkel inrijden vanaf de Aarschotsebaan (N10). In de Sander de Vosstraat geldt eenrichtingsverkeer in het stuk tussen de Aarschotsebaan (N10) en de zijstraat Gangelberg.
 • In de zijstraat Gangelberg, die evenwijdig loopt met de N10, geldt eveneens eenrichtingsverkeer richting de Sander de Vosstraat.

Deze verkeerssituatie geldt tot 26 september.
Vanaf woensdag 27 september verschuift het beurtelings verkeer opnieuw op tussen de kruispunten Vruchtelei met Hemelshoek en Gangelberg met Steenbeek.

 • Hemelshoek en Vruchtelei lopen dood op de N10. 
 • Vanaf maandag 2 oktober loopt ook Gangelberg dood op de N10. De zijstraat Steenbeek blijft steeds bereikbaar.

De werken in bovenstaande zone duren tot midden november. Daarna wordt opnieuw gewerkt tussen de Sander de Vosstraat en het kruispunt Vruchtelei met Hemelshoek. Vermoedelijk tot begin februari 2024.

Eenrichtingsverkeer naar Heist-op-den-Berg tussen Melkouwensteenweg en Houwstraat

Op vrijdag 25 augustus start de vernieuwing van de fietspaden en de bushalte in de zone tussen de kruispunten Melkouwensteenweg en Houwstraat. Eerst wordt aan de noordzijde (even huisnummers) gewerkt tot en met 26 september, daarna aan de zuidzijde (oneven huisnummers) tot eind oktober. 

 • Eenrichtingsverkeer tussen de kruispunten met de Melkouwensteenweg en de Houwstraat naar Heist-op-den-Berg
  • Verkeer naar het centrum van Berlaar-Heikant volgt een omleiding vanaf de Isschotweg, via de Heibergstraat, de Itegembaan, de Bosstraat en de Melkouwensteenweg (zie omleidingsplan onderaan). 
  • De zijstraten Kardinaal Cardijnplein en de Heimolenstraat zullen doodlopen op de N10 zolang aan de noordzijde wordt gewerkt. Zodra de aannemer aan de zuidzijde werkt, loopt de Berkenstraat dood op de N10. 
  • Doorgaand verkeer naar Lier blijft de huidige omleiding via de Houwstraat, Berlaarbaan en Steenbeek volgen

Opgelet: aangepaste verkeerssituatie op 27 september

Op woensdag 27 september loopt de Melkouwensteenweg dood op de N10. De omleiding loopt die dag via het Kardinaal Cardijnplein

 • Het stukje enkelrichting in het Kardinaal Cardijnplein wordt dan tijdelijk opgegeven. 
 • Rechts afslaan uit het Kardinaal Cardijnplein op de N10 blijft mogelijk tot aan de doodlopende werfzone. 
 • Op het Kardinaal Cardijnplein is vrachtverkeer niet toegelaten. +3,5 ton moet rijden via Houwstraat en Kegelstraat om het centrum van Berlaar-Heikant te bereiken.

Omleiding naar centrum van Berlaar-Heikant. Klik op het plan om te vergroten.

Fietsers volgen omleidingen

 • Fietsers blijven de huidige omleiding in beide richtingen volgen via de Sander de Vosstraat, Gangelberg en Vruchtelei. Vruchtelei blijft altijd bereikbaar voor fietsers.
 • Fietsers tussen de kruispunten Vruchtelei met Hemelshoek en Gangelberg met Steenbeek moeten aan de zuidzijde waar niet wordt gewerkt in beide richtingen fietsen.
 • Vanaf het kruispunt Gangelberg met Steenbeek moeten fietsers de omleiding via Steenbeek, Steenstraat, Kattegracht en Houwstraat volgen. 
 • Vanaf het kruispunt Houwstraat met Isschotweg moeten fietsers naar het centrum van Berlaar-Heikant omrijden via de Isschotweg, Heistsebaan en de Melkouwensteenweg of via de Heistraat, Leemputten en de Sint-Rumoldusstraat. Zodra het fietspad richting Lier (noordzijde) klaar is, kan dit in gebruik genomen worden in het centrum van Berlaar-Heikant. Het fietspad richting Heist-op-den-Berg wordt afgesloten vanaf donderdag 28 september, omdat de werken dan aan de zuidzijde starten.

Smidstraat doodlopend vanaf 4 september

De afgelopen maanden werd fietsverkeer in de Smidstraat met de Heidestraat afhankelijk van de werkzaamheden toch nog toegelaten. Vanaf maandag 4 september werkt de aannemer verder aan de riolering in de Smidstraat en is geen enkel verkeer meer mogelijk. Fietsers komende van het centrum van Berlaar worden op de Smidstraat al omgeleid vanaf Alflaar om zo hun fietsroute verder te zetten via de Melkouwensteenweg. De werken hier duren zo'n drietal weken.

Bereikbaarheid woningen en handelaars in afgesloten werfzone

Te voet of met de fiets aan de hand blijft je woning altijd bereikbaar. Zie je de werken naderen tot voor jouw woning of oprit, parkeer dan jouw wagen tijdig buiten de werfzone. Zo geraak je niet ingesloten.

Handelaars blijven maximaal bereikbaar. Wanneer dat niet het geval is, contacteert de aannemer de handelaar persoonlijk of via een briefje in de bus.

Enkel voor bewoners, plaatselijk verkeer, laden en lossen en de bereikbaarheid van de handelaars wordt een toegang voorzien via de Kegelstraat. Uitrijden kan slechts in 1 richting. Concreet:

 • tussen de Kegelstraat en het kruispunt Gangelberg met Steenbeek geldt voor lokaal verkeer eenrichtingsverkeer richting Lier.
 • tussen de Kegelstraat en het kerkhof Berlaar-Heikant geldt eenrichtingsverkeer naar het centrum van Berlaar-Heikant.

Wees steeds aandachtig voor het werfverkeer en de arbeiders op de werf en pas je snelheid aan.

Openbaar vervoer

Door de werken past ook De Lijn haar dienstregeling aan. Meer specifiek voor lijnen 570 en 571. Meer informatie vind je op de website van De Lijn.