Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg keerpunt op kruising Omleiding met Mechelsesteenweg

Aanleg keerpunt op kruising Omleiding met Mechelsesteenweg

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N26

Wat en waarom?

Vlotter verkeer, veilig oversteken

Wegen en Verkeer plant de heraanleg van het kruispunt van de Omleiding (N26) met de Mechelsesteenweg in Herent. Er komt een keerpunt voor auto’s en openbaar vervoer, met veilige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers.

Kruisingen Mechelsesteenweg met Omleiding (N26)

In 2011-2012 werd de Omleiding (N26) aangelegd rond het centrum van Herent. Op het begin en einde van de omleidingsweg komt het lokaal verkeer uit Herent samen met het doorgaand verkeer tussen Mechelen en Leuven. Dit zorgt voor vertragingen en onveilige situaties. Om dat te verhelpen werd in 2019-2020 het kruispunt ten noorden al heraangelegd als een rotonde met voorsorteerstroken. In de nabije toekomst wordt het kruispunt aan de zuidkant ook volledig vernieuwd.
 

Lees meer over de andere projecten in Herent op het tabblad Context.

Het ontwerp in beeld

De kruising van de Mechelsesteenweg met de Omleiding (N26) wordt heraangelegd als een keerpunt in de vorm van een ovonde (een ovale rotonde). 

  1. Op de kruising komt een keerpunt, met voorsorteerstroken voor de wagens die willen keren. voor bussen richting Herent komt er aparte rijstrook.
  2. Voor en achter het keerpunt komen veilige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers.
  3. Fietsers en voetgangers uit de Veldstraat geraken makkelijk tot aan de oversteekplaatsen, door een trap en een hellend fietspad. 
  4. De bushaltes aan het keerpunt worden heraangelegd en krijgen een verhoogd perron, zodat iedereen comfortabel op de bus kan stappen.

Het ontwerp van het nieuwe kruispunt. Klik op de knop rechtsboven om te vergroten.

Waar staan we nu?

Nog geen concrete timing

Momenteel wordt gewerkt aan de voorbereiding van het project. Er zijn nog geen budgetten vrijgemaakt voor de uitvoering. Er is dus ook nog geen zicht op de timing ervan.
 

Zodra we meer weten over de de timing, leest u dat op deze webpagina.

Kruispunt Omleiding N26 Herent Mechelsesteenweg

Het kruispunt van de Omleiding (N26) met de Mechelsesteenweg vandaag. © Google.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier