Drie nachten werken op E313 tussen knooppunt Antwerpen-Oost en complex Wommelgem richting Hasselt

Tijdens de nachten van 8, 9 en 10 juni zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) uitgebreide herstellingswerken uitvoeren aan het wegdek van de E313. Tussen het knooppunt Antwerpen-Oost en het op- en afrittencomplex Wommelgem (nr. 18) krijgt een deel van het wegdek richting Hasselt een nieuwe laag asfalt. Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken worden de werken ’s nachts en in het weekend uitgevoerd. Het verkeer moet tijdens de drie nachten over één of twee rijstroken passeren. Voornamelijk tijdens de avond- en ochtenduren kan dit voor de nodige vertragingen zorgen en raden we aan de omgeving te vermijden. 

Nieuw wegdek tussen Antwerpen-Oost en Wommelgem

Tussen het knooppunt Antwerpen-Oost en het op- en afrittencomplex van Wommelgem (nr. 18) is het wegdek van de E313 richting Hasselt op verschillende locaties beschadigd. Herstellingen zijn nodig om grotere schade te vermijden en het comfort en de veiligheid van de weggebruikers te verzekeren. Om de schade op een duurzame manier te herstellen en een zo kwalitatief mogelijk resultaat te bekomen, zal AWV meteen een groot deel van het wegdek vernieuwen. De rechterrijstrook en de spitsstrook/pechstrook krijgen een nieuwe laag asfalt waarbij lokaal ook de onderlaag wordt aangepakt.

E313 drie nachten te mijden richting Hasselt

Om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken wordt er enkel ’s avonds en ’s nachts gewerkt. Toch houden weggebruikers tijdens de drie nachten best rekening met vertragingen en raden we aan om de omgeving indien mogelijk te mijden en een alternatieve route te nemen. Het verkeer op de E313 moet ’s nachts immers de werfzone passeren over één of twee rijstroken. Zaterdag 10 juni wordt er overdag niet gewerkt en zijn drie van de vier rijstroken beschikbaar. Tijdens de eerste nacht is de afrit Wommelgem afgesloten en moet het verkeer verderop keren aan het complex van Massenhoven. Ter hoogte van de werfzones geldt er ’s nachts en zaterdag overdag een snelheidsbeperking van 70 km/u.
Hieronder kunt u de exacte planning per nacht terugvinden:

Nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 juni 
De werken op de E313 situeren zich tussen de brug over de Ruggeveldlaan en de afrit Wommelgem in de richting van Hasselt. Het verkeer moet van 20.00 uur tot 06.00 uur over één rijstrook passeren en de afrit Wommelgem is afgesloten. Het verkeer voor de afrit rijdt door naar het volgende complex en kan in Massenhoven(nr. 19) omkeren.

Nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 juni
De werken op de E313 situeren zich tussen het knooppunt Antwerpen-Oost en de brug over de Ruggeveldlaan in de richting van Hasselt. Van 20.00 uur tot 22.00 uur beschikt het verkeer over twee rijstroken. Van 22.00 uur tot 09.00 uur moet het verkeer over één rijstrook. De afrit Wommelgem is de hele nacht open, de oprit aan het kruispunt Singel-Turnhoutsebaan naar de E313 is afgesloten. Verkeer kan de oprit nemen aan het complex Borgerhout (nr. 3). Op de lussen van de R1 en de R2 naar de E313 beschikt het verkeer over één rijstrook in plaats van twee.

Nacht van zaterdag 10 op zondag 11 juni
De werken op de E313 situeren zich tussen het knooppunt Antwerpen-Oost en de brug over de Ruggeveldlaan in de richting van Hasselt. Van 22.00 uur tot 10.00 uur moet het verkeer over één rijstrook. De afrit Wommelgem is de hele nacht open, de oprit aan het kruispunt Singel-Turnhoutsebaan naar de E313 is afgesloten. Verkeer kan de oprit nemen aan het complex Borgerhout (nr. 3). Op de lussen van de R1 en de R2 naar de E313 beschikt het verkeer over één rijstrook in plaats van twee.

Weersgevoelig

Asfaltwerken zijn steeds erg weergevoelig. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning nog gewijzigd wordt. Nieuw asfalt moet ook een tijdlang afkoelen. Tijdens die perioden is de weg afgesloten, maar is er geen werfactiviteit.