Overslaan en naar de inhoud gaan

Waterzuiveringsinstallatie tussen Frans Verbeekstraat en oprit snelweg

Waterzuiveringsinstallatie tussen Frans Verbeekstraat en oprit snelweg

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

E411

Wat en waarom?

Zuiver regenwater in de IJse

Het Agentschap Wegen en Verkeer en de Vlaamse Milieumaatschappij plannen de aanleg van een zuiveringsinrichting met een bezinkingszone en oeverplanten tussen de E411 en de oprit vanaf de Frans Verbeekstraat in Overijse. Aan de Frans Verbeekstraat kruist de rivier de IJse de E411. Het regenwater dat op de snelweg terechtkomt, loopt nu via buizen naar de rivier. In de nieuwe zuiveringsinrichting zullen de wortels van de oeverplanten het water biologisch zuiveren voordat het de rivier bereikt. De kans op wateroverlast bij hevige regenval verkleint hiermee ook. Hoe de installatie precies werkt, leest u op het tabblad 'Werking waterzuiveringsinstallatie'.

Deze studie is een proefproject. De ruimte tussen de E411, de Frans Verbeekstraat en de oprit naar de snelweg vormt de ideale locatie voor de aanleg van de nieuwe installatie. Momenteel loopt de studie waarin het technisch ontwerp voor die installatie wordt uitgewerkt. Op basis van die plannen bereiden we later de werken voor. Met deze zuiveringsinrichting doen we belangrijke ervaringen op voor een duurzamer waterbeheer in de toekomst, waarbij we op meerdere locaties op deze manier aan waterzuivering kunnen doen.

Timing en impact?

Studie opgestart

Een concrete timing voor de start van de werken is er nog niet. Zodra we meer informatie hebben, leest u dat op deze webpagina.

Elk project doorloopt een vaste reeks administratieve stappen voor de eerste spadesteek plaatsvindt. U leest er alles over op deze pagina.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier