Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder en omleidingen

Actuele hinder en omleidingen

Datum

Status

Beëindigd

Weg

N29

Asfaltwerken met extra omleiding zijn afgerond

Van 30 augustus tot 10 september 2021 moest verkeer tussen Tienen en Diest omrijden via de E314, de Rijksweg en de Aarschotsesteenweg (N223). Zo konden we het wegdek van de N29 over een lengte van 6km uitrusten met een toplaag in asfalt en nieuwe wegmarkeringen.  Deze werken zijn succesvol afgerond. De Tiensesteenweg is nu weer open voor verkeer vanuit Tienen door Glabbeek tot aan de Halensebaan in Kortenaken. 

Lokale omleidingen en milderende maatregelen blijven van toepassing tot einde oktober

De Provinciebaan in Bekkevoort blijft nog afgesloten voor doorgaand verkeer. Hier staan namelijk nog heel wat werken op het programma. Het gaat om de aanleg van een bijkomende fietsoversteekplaats en middeneilandjes. Toeritten, bermen en grachten worden nog afgewerkt en de openbare verlichting en verkeerssignalisatie geplaatst. 

Via onderstaande routes (blauw en groen) rijd je de afgesloten Provinciebaan voorbij. Bewoners en bestemmingsverkeer kunnen de Provinciebaan bereiken via de Eugeen Coolsstraat. Lokaal verkeer kan de Provinciebaan oversteken via het nieuwe kruispunt met de Klipgaardestraat.

Tijdens de werken zijn omleidingsroutes van toepassing:

 • Er is een bovenlokale omleiding voor het doorgaand verkeer tussen Tienen en Diest via de E314 en de Rijksweg (N223). 
 • Lokaal verkeer wordt telkens via de Staatsbaan (N2) omgeleid vanuit de oost- en westkant van de Provinciebaan:
  • Oostelijke omleiding via de N2 > Zandstraat > Dorpsstraat > Minnestraat > Struikstraat > Rijnrode > Halensebaan > N29
  • Westelijke omleiding via de N2 > Oude Tiensebaan > Tiensebaan > Stationsstraat > Kapellenstraat > Rode > Dries > Steenbergestraat > Pamelenstraat > N29
 • Openbaar vervoer
  • Sinds de start van de werken geldt een aangepaste dienstregeling voor de buslijnen 373, 375, 391 en 420
  • Op de website van De Lijn vindt u alle informatie
  • In de tweede helft van april wijzigt de situatie omdat het kruispunt met de Klipgaardestraat gedeeltelijk open gaat. U vindt hieronder de routekaartjes die dan gelden. 

                               INFORMATIE LIJN 420    INFORMATIE LIJN 373, 375, 391  

De gemeentebesturen van Kortenaken en Bekkevoort treffen milderende en snelheidsremmende maatregelen om de hinder voor de omwonenden te beperken. Zo voert Politiezone Hageland regelmatig snelheidscontroles uit op de omleidingsroutes. Om sluipverkeer te vermijden, worden daarnaast op sommige locaties tonnagebeperkingen ingevoerd. 
Bekijk de specifieke milderende maatregelen voor de gemeente Bekkevoort.

Gemeente Bekkevoort neemt extra milderende maatregelen na evaluatie omleiding
De omleidingen naar aanleiding van de werken op de Provinciebaan (N29) werden in september 2020 geëvalueerd door de gemeente Bekkevoort. Een aantal extra maatregelen werden genomen zoals: extra snelheidscontroles, extra oversteekplaatsen, ingrepen voor betere bereikbaarheid en definitieve snelheidsremmers voor Assent-centrum, ... 
Lees hier de maatregelen die naar aanleiding van de evaluatie werden genomen.

Omleidingskaart werken Provinciebaan/Tiensesteenweg (N29) in Bekkevoort en Kortenaken