Overslaan en naar de inhoud gaan

Prins-Bisschopssingel: aanpassing kruispunt De Geloesplein/Kliniekstraat

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

R71

Omleiding voor lokaal verkeer bij afsluiten zijstraten

Op dinsdag 18 augustus start de herinrichting van het kruispunt zelf. Eerst is de zijde van de Kliniekstraat (fase 2) aan de beurt. De Kliniekstraat is tot begin oktober onderbroken ter hoogte van de Prins-Bisschopssingel. 

Voetgangers en fietsers

Te voet en met de fiets passeert u de werfzone via een afgeschermde doorgang. De Grote Ring oversteken blijft eveneens mogelijk.

Openbaar vervoer

Omdat de Kliniekstraat onderbroken is tijdens deze fase, volgen bussen van De Lijn eveneens een omleiding via de ventwegen. Halte Hasselt: Jessaziekenhuis Campus Salvator schuift tijdelijk op richting bezoekersparking 2. Plan uw reis via www.delijn.be.

Gemotoriseerd verkeer

Doorgaand verkeer op de Grote Ring (R71) zal de werken altijd voorbij kunnen rijden aan verlaagde snelheidAfslaan vanaf de Grote Ring naar het De Geloesplein blijft ook mogelijk.

Afhankelijk van de bestemming volgt lokaal verkeer een beperkte omleiding:

  • Komend van de Sint-Truidersteenweg richting bedrijvenzone Hellebeemden of Campus Salvator: via de vernieuwde afrit aan Hellebeemden (groene route)
  • Komend van de Luikersteenweg richting Hellebeemden of Campus Salvator: via het De Geloesplein en de ventweg onder de brug van de Grote Ring door (blauwe route)
  • Richting Sint-Truidersteenweg vanaf de bedrijvenzone of Campus Salvator: onder de brug van de R71 door en via de tijdelijke oprit aan de Rode-Berglaan (oranje route)
  • Richting Luikersteenweg vanaf de bedrijvenzone of Campus Salvator: via de oprit aan Hellebeemden of via de Salvatorstraat en de Eurostraat (paarse route)

De Kliniekstraat is bereikbaar via de Salvatorstraat. Aangelanden kunnen de zuidoostelijke ventweg, tussen Kliniekstraat en Eurostraat, bereiken via de Eurostraat.

De doorgang onder de brug van de Grote Ring speelt een belangrijke rol voor de lokale bereikbaarheid. Tijdens de werken mag autoverkeer er in beide richtingen onderdoor rijden. Er geldt wel beurtelings verkeer via tijdelijke verkeerslichten. Vrachtverkeer (+3,5t) kan enkel richting Hellebeemden onder de brug door rijden. In de andere richting is niet toegestaan.

R71xKliniekstraat: omleiding fase 2 V4