Overslaan en naar de inhoud gaan

Omvorming klinkers naar asfalt van het dubbelrichtingsfietspad Leuvensesteenweg (N19) tussen Gelrode en Wezemaal

Omvorming klinkers naar asfalt van het dubbelrichtingsfietspad Leuvensesteenweg (N19) tussen Gelrode en Wezemaal

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Weg

N19

Wat en waarom?

Comfortabeler dubbelrichtingsfietspad op drukke verkeersas

Wegen en Verkeer geeft het dubbelrichtingsfietspad langs de Leuvensesteenweg (N19) tussen Gelrode (Aarschot) en Wezemaal (Rotselaar) een  grondige onderhoudsbeurt. De bestaande verharding in straatklinkers wordt opgebroken en vervangen door een comfortabele asfaltverharding. De Leuvensesteenweg is een belangrijke verkeersas tussen Aarschot en Leuven waar veel pendelaars, schoolkinderen en recreatieve fietsers gebruik van maken. Deze fietsers krijgen meer comfort op het twee kilometer lange stuk van aan het kruispunt Begijnendijkseweg / Pastoor Dergentlaan in Gelrode (Aarschot) tot aan de bushalte 'Wijngaardberg' in Wezemaal (Rotselaar).

Wegen en Verkeer kan het comfort van het tweerichtingsfietspad in afwachting van de grotere herinrichting van de Aarschotsesteenweg/Leuvensesteenweg al verhogen, dankzij het extra relancebudget dat de Vlaamse Regering inzet. Zie meer info onderaan deze pagina.

Timing en impact?

Werken in voorjaar 2022

De werken zullen volgens de huidige planning in het voorjaar van 2022 uitgevoerd worden. Zodra er een detailplanning is, en we weten met welke hinder de werken gepaard zullen gaan, zullen we dat op deze pagina melden.

Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit

COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu.  De werken in Wemmel worden deels met deze herstelmiddelen uitgevoerd.