Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg dubbelrichtingsfietspad Leuvensesteenweg (N19) tussen Gelrode en Wezemaal

Heraanleg dubbelrichtingsfietspad Leuvensesteenweg (N19) tussen Gelrode en Wezemaal

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Weg

N19

In Wezemaal, Vlasselaar en een deel van Gelrode worden beide bewonersbrieven over de asfalteringswerken (info op andere webpagina)  en de nieuwe verharding voor het dubbelrichtingsfietspad (alle info hieronder) onder dezelfde omslag bedeeld rond 21 en 22 maart.

Wat en waarom?

Comfortabeler dubbelrichtingsfietspad op drukke verkeersas

De Aarschotse-Leuvensesteenweg (N19) is een belangrijke verkeersas tussen Aarschot en Leuven waar veel pendelaars, schoolkinderen en recreatieve fietsers gebruik van maken.

Wegen en Verkeer geeft in samenwerking met het gemeentebestuur van Rotselaar het dubbelrichtingsfietspad langs de Aarschotse-Leuvensesteenweg (N19) tussen Gelrode (Aarschot) en Wezemaal (Rotselaar) een grondige onderhoudsbeurt. De bestaande verharding in straatklinkers wordt opgebroken en vervangen door een comfortabele asfaltverharding. Zo is er voor fietsers meer comfort over het bijna 3 kilometer lange stuk op de steenweg tussen het kruispunt Begijnendijksesteenweg x Pastoor Dergentstraat in Gelrode (Aarschot) en het ‘Marktwegje’ in Wezemaal (Rotselaar). Naast de investering van de Vlaamse regering in 2500 meter fietspad verlengt de gemeente Rotselaar met 500 meter het comfort voor de fietser door mee te investeren in het dubbelrichtingsfietspad tussen de bushalte ‘Wijngaardberg’ en het ‘Marktwegje’ in centrum Wezemaal.

Wegen en Verkeer kan het comfort van het tweerichtingsfietspad in afwachting van de grotere herinrichting van de Aarschotsesteenweg/Leuvensesteenweg al verhogen, dankzij het extra relancebudget dat de Vlaamse Regering inzet. Zie meer info onderaan deze pagina.

Timing en impact?

Rijvak richting Aarschot volledig nodig om veilig te werken  

De aannemer werkt maximum een maand vanaf maandag 28 maart tot maximum vrijdag 29 april 2022. Om veilig te kunnen werken wordt de rijweg richting Aarschot volledig ingenomen als werfzone. Fietsers krijgen uiteindelijk een lokale omleiding. Bekijk de verkeerssituatie verder via de knop actuele hinder op deze webpagina.

Bewonersbrief dubbelrichtingsfietspad

Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit

COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu.  De werken in Wemmel worden deels met deze herstelmiddelen uitgevoerd.