Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe laag asfalt voor de Aarschotsesteenweg in dorpskern Wezemaal tussen tankstation Dats 24 en Toyota garage Segers

Nieuwe laag asfalt voor de Aarschotsesteenweg in dorpskern Wezemaal tussen tankstation Dats 24 en Toyota garage Segers

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N19

In Wezemaal, Vlasselaar en een deel van Gelrode worden beide bewonersbrieven over de asfalteringswerken (info op deze webpagina)  en de nieuwe verharding voor het dubbelrichtingsfietspad (meer info hier) onder dezelfde omslag bedeeld rond 21 en 22 maart.

Wat en waarom?

700m nieuwe laag asfalt voor dorpskern Wezemaal

Wegen en Verkeer geeft het wegdek langsheen de Aarschotsesteenweg (N19) in de dorpskern van Wezemaal een nieuwe laag asfalt tussen zijstraat Rigessel en Oorzaakveldpad, over  een afstand van ongeveer 700 meter.  De nieuwe laag asfalt komt er in afwachting van het grote herinrichtingsproject van de N19 tussen de grote rotonde in Rotselaar en het kruispunt met de Pastoor Dergentstraat in Gelrode (Aarschot). De oude asfaltlaag wordt de eerste nacht over de volledige zone afgefreesd. De twee opeenvolgende nachten wordt dan een nieuwe laag asfalt en nieuwe markering aangelegd.  

Geluidshinder: tijdens het verwijderen van de oude laag asfalt en het plaatsen van de nieuwe lagen zijn er grote machines aan het werk. Dat brengt jammer genoeg geluidshinder met zich mee. Vooral het afschrapen van het wegdek de eerste nacht brengt voor omwonenden veel geluidshinder en mogelijke trillingen mee. Tijdens het asfalteren en markeren kan vooral het aan en afrijden van wagens storend zijn. Wegen en Verkeer bedankt omwonenden alvast voor hun geduld en begrip.

Timing en impact?

Lokale omleiding tijdens twee nachten, overdag kan verkeer door

De werken worden in 2 avonden/nachten uitgevoerd tussen donderdagavond 24 maart (20u.) tot en met zaterdagochtend 26 maart (8u.):

 • Nacht van do 24/03 op vr 25/03: freeswerken van 20u – 6u (grootste geluidshinder)
 • Nacht van vr 25/03 op za 26/03: asfalteringswerken + markering van 20u – 8u

Er geldt een parkeerverbod over de volledige werfzone van 700m tijdens de twee nachten tussen 20u ‘s avonds en 6u/8u ‘s morgens. Wegen en Verkeer vraagt omwonenden op de Aarschotsesteenweg om op voorhand hun wagen buiten de werfzone of op de eigen oprit te parkeren zodat er vlot en veilig gewerkt kan worden. Aankondigingsborden en parkeerverbodsborden worden tijdig aan de werfzone geplaatst en geven aan vanaf en tot wanneer het parkeerverbod geldt.

Klik op de groene pijl om de kaart te openen, zoom eventueel in en klik op de icoontjes voor meer informatie

Hinder voor weggebruikers

 • Voetgangers: Beperkte hinder voor voetgangers
   
 • Fietsers: Fietsers kunnen tijdens de werken op het dubbelrichtingsfietspad blijven rijden tot aan de fietsoversteek aan het kruispunt met de Langestraat. Nadien raden we aan om het smalle centrum van Wezemaal te voet te doorkruisen en ter hoogte van het Marktwegje opnieuw het fietspad richting Gelrode te nemen.
   
 • Openbaar vervoer: Mogelijke vertragingen door de werken op buslijn 334 en 335. De Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn vraagt om gebruik te maken van haar diensten aangeboden via www.delijn.be, omdat hier de meest actuele info meegegeven wordt. Raadpleeg online de app of de routeplanner van De Lijn: https://www.delijn.be/nl/routeplanner/
   
 • Doorgaand verkeer: Autoverkeer volgt in beide richtingen vanaf 20u tot 6u/8u de omleiding via de Eektweg, Eekstraat, Vleugtweg, Langestraat, Oorzaakveldpad (tijdelijk dubbelrichting).
  Overdag kan er aan een snelheidsbeperking van 30 km/u over de werfzone gereden worden. Opgelet: Ook alle aangrenzende zijstraten in de werfzone worden afgesloten tussen 20u en 6u/8u afhankelijk van werkdag: Eektstraat (kant AD Delhaize), Rigessel, Langestraat, Kerkstraat, Steenweg op Nieuwrode.  

Bewonersbrief 2 nachten asfalteringswerken