Overslaan en naar de inhoud gaan

Timing en fasering

Timing en fasering

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

R40

Mei 2021 tot december 2021: nutswerken

Voor het kerstverlof van 2021 beëindigden de nutsmaatschappijen de voorbereidende nutswerken. Daarbij werden de leidingen voor water, gas, elektriciteit en telecommunicatie vernieuwd.

Februari 2022 tot zomer 2025: wegen- en rioleringswerken

Om de hinder voor het verkeer, de handelaars en omwonenden te beperken, pakken we de bouw van de brug en de werken aan de Afrikalaan en de Muidelaan aan in verschillende fases tussen februari 2022 en zomer 2025.

FASE 1 Afrikalaan en Koopvaardijlaan – 14 februari 2022 tot midden april 2023

In deze fase van de werken leggen we het nieuwe verkeersplein aan in de Afrikalaan en het keerpunt in de Koopvaardijlaan. Tussen het nieuw aan te leggen verkeersplein en de Koopvaardijlaan vernieuwen we het wegdek en gaan we ook de fietspaden verbreden.

FASE 2 Muidelaan – start eind 2023

In een tweede fase nemen we de Muidelaan onder handen. Daarbij werken we eerst op de rijhelft richting het Rabot. Daarna pakken we de rijrichting naar Dok-Noord aan.

FASE 3 Bouw van de brug – start februari 2022

De bouw van de brug loopt grotendeels gelijktijdig met fase 1 en fase 2 van de werken. Voor het verkeer betekent de bouw van de brug op zich weinig hinder. Omwonenden moeten overdag wel rekening houden met geluidshinder bij het inheien van de funderingspalen voor de brug. Het plaatsen van die palen gaat van start op 12 september 2022 (rechteroever) en midden oktober (in het dok). Tegen eind november zouden deze werken afgelopen moeten zijn. De planning voor de funderingen op de linkeroever (kant Dok-Noord) is nog niet gekend. 

Lees hier meer over de hinder en omleidingen

WOV Verapaz fasering