Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe laag asfalt voor rijweg Provinciebaan

Nieuwe laag asfalt voor rijweg Provinciebaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Plaats

Weg

N229

Voor de start van de werken ontvangen omwonenden nog deze brief met onderstaande informatie. Via de nieuwsbrief van de Dijlebrug informeren we iedereen ook over deze aankomende asfalteringswerken. Nog niet ingeschreven? Dat kan via deze webpagina in de rechterkolom

Wat en waarom?

Vernieuwen van de rijweg tussen GC 'de Mena' en de Kapelstraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer geeft de rijweg van de Provinciebaan tijdens de werken aan de Dijlebrug en voor de start van het festivalseizoen nieuwe lagen asfalt.
Het wegdek krijgt over een afstand van 600 meter een opknapbeurt tussen het gemeenschapscentrum 'de Mena' en de Kapelstraat in Rotselaar centrum. De aannemer verwijdert eerst de bovenste en onderste lagen asfalt van de rijweg tot aan de fundering. Het wegdek ligt dan 12 centimeter lager.  Nadien krijgt het wegdek een nieuwe opbouw in asfalt en wegmarkering. Waar nodig worden fietssuggestiestroken aangelegd.

Wegen en Verkeer maakt gebruik  van de afsluiting aan de Dijlebrug om ook deze werken uit te voeren nog voor de start van het festivalseizoen. In afwachting van de herinrichting van de Provinciebaan/Stationsstraat verbeteren we de rijweg door het centrum van Rotselaar.

Timing en impact?

Afgesloten werfzone: week omleiding voor lokaal verkeer 

De asfalteringswerken duren maximaal een week. De aannemer werkt overdag tussen 6u en 18u. Om veilig en vlot te kunnen werken wordt de werfzone van de Provinciebaan afgesloten tussen GC 'de Mena' en de Kapelstraat. Fietsers krijgen een omleiding langs de Torenstraat en Kapelstraat. De zijstraten die aansluiten op de werfzone worden tijdens de werken ook afgesloten voor verkeer:

 • Pastorijstraat, Groenstraat, Dorpsplein, doorgang via Mena
 • Het kruispunt met de Kapelstraat is open voor verkeer
 • De markt op dinsdag 11 juni gaat door zoals gepland.
 • De lokale ondernemers en de markt op het dorpsplein zijn bereikbaar via de Vijfde Liniestraat, Bergstraat en Smidsestraat.
 • Ondernemers op de Provinciebaan, waaronder Bancontact 'cash point' en Kinderdagverblijf Quick & Flupke zijn enkel te voet bereikbaar. Huis Staes Kachels is bereikbaar via de Pastorijstraat.

In de werfzone zijn op dinsdag 11 juni, woensdag 12 juni en donderdag 13 juni de inritten van de woningen en handelszaken tussen 6u ‘s ochtends en 18u ‘s avonds niet bereikbaar met de wagen. Wij vragen omwonenden om de wagen maandagavond al buiten de werfzone te parkeren, indien u deze nodig heeft. Bedankt om de veiligheid van de arbeiders mee te respecteren.

Planning in een notendop (onder voorbehoud van de weersomstandigheden):

 • Maandag 10 juni: Frezen van de boven- en onderlagen asfalt van de rijweg. Het wegdek ligt dan 10 tot 12 cm lager dan voordien. Er kan nadien nog lokaal over de onderlaag tot aan de eigen oprit gereden worden. De signalisatie wordt tot de volgende werkochtend aan de kant gezet.
 • Dinsdag 11 juni: heraanleg onderlagen asfalt en speciale kleeflaag - Geen verkeer mogelijk tussen 6u en 18u. 
 • Woensdag 12 juni: heraanleg laatste lagen asfalt - Geen verkeer mogelijk tussen 6u en 18u. 
 • Donderdag 13 juni: markeringen en afwerking goten - Geen verkeer mogelijk tussen 6u en 18u. 
 • Vrijdag 14 juni: (reservedag)

Hinder voor weggebruikers

 • Voetgangers: kunnen in de werfzone het voetpad blijven gebruiken
 • Fietsers: rijden langs de Torenstraat en Kapelstraat
 • Openbaar vervoer: Buslijnen 333, 433, 500, 512 en 513 van De Lijn volgen tijdens de werken een omleiding via Werchter-Brug, Haachtstesteenweg, Wijgmaalsesteenweg, Wakkerzeelsebaan, Vijfde Liniestraat, Rodenbachlaan tot aan GC 'de Mena'. De haltes op de Provinciebaan worden niet bediend. 
  • Je kunt gebruik maken van de halte 'Rotselaar Dorp' aan GC 'de Mena' of de halte 'Hoekje' aan Werchter-Brug.
  • Er zijn bijkomend ook vervanghaltes: 'Dorp' (Rodenbachlaan aan 'de Mena'), 'Molen' (Molenstraat) en 'Vrijheidsstraat' (Vrijheidsstraat).
 • Raadpleeg delijn.be/routeplanner, de app van De Lijn of contacteer De Lijn via 070 220 200 (€0,30/minuut) om uw reis vooraf goed te plannen.
 • Lokaal verkeer: volgt de omleiding via de Torenstraat- Steenweg op Wezemaal - Schoolstraat - Kerkhofstraat - Vakenstraat en Hellichtstraat.
 • Doorgaand en zwaar verkeer: volgt de bestaande omleidingen van de Dijlebrug

Lokale omleiding fietsers en autoverkeer in kaart

Klik op de iconen op de kaart hieronder en scroll om in te zoomen op de LOKALE omleiding.

Bewonersbrief

Nog vragen? Contacteer

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier