Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N229

Hinder en omleidingen tijdens werken

De Provinciebaan tussen de Haachtsesteenweg (N21) en de Dijlebrug is sinds 25 september volledig afgesloten voor verkeer. !!
!! Ook de straat Dijlekant is bij de start van deze werken afgesloten om veiligheidsredenen. Het lokaal autoverkeer kan vanuit Dijlekant de Provinciebaan niet meer uit- of inrijden. 

Voetgangers

 • Voetgangers in de onmiddellijke omgeving van de brug kunnen de werfzone voorbijwandelen. Enkel niet over de Dijlebrug, wanneer het beton van de nieuwe brug moet uitharden of tijdens de werken op het fietspad en in de bermen.

Fietsers

 • Voor fietsers is er een omleiding aangeduid ten oosten van de brug richting centrum Rotselaar vanop de Haachtsesteenweg (N21) of omgekeerd:  via het jaagpad langs de Demer ➔ Meanderpad ➔ Vakenstraat ➔ Terheidelaan ➔ Torenhoflaan ➔ Torenstraat ➔ Provinciebaan.

Lokaal autoverkeer

UPDATE 07/05/24: door werken op Aarschotsesteenweg (N19) in Leuven - de te volgen omleidingsroute voor het lokale verkeer tijdens de werken aan de Dijlebrug - vanaf 13 mei, wijzigt de omleiding: verkeer op de Aarschotsesteenweg richting Rotselaar/Werchter moet tijdelijk via de E314 en de afrit in Holsbeek om op zijn of haar locatie te geraken. 

 • De omleiding voor lokaal verkeer loopt in beide richtingen via de Haachtsesteenweg/Werchtersesteenweg (N21), de Wijgmaalsesteenweg/Wakkerzeelsebaan langs de Vaart en de Aarschotsesteenweg (N19)

 

Doorgaand verkeer en zwaar vrachtverkeer

 • Doorgaand en zwaar (vracht)verkeer wordt aangeraden om de omgeving van Rotselaar en de lokale wegen te vermijden. Via Waze en Google Maps wordt een omleiding gedeeld die in beide richtingen via de E314 loopt. 

Openbaar vervoer

 • Buslijnen 333, 433, 500, 512 en 513 van De Lijn volgen tijdens de werken een omleiding via Werchter-Brug, Haachtstesteenweg, Wijgmaalsesteenweg, Wakkerzeelsebaan, Vijfde Liniestraat, Rodenbachlaan tot aan GC 'de Mena'. De haltes op de Provinciebaan worden niet bediend. 
  • Je kunt gebruik maken van de halte 'Rotselaar Dorp' aan GC 'de Mena' of de halte 'Hoekje' aan Werchter-Brug.
  • Er zijn bijkomend ook vervanghaltes: 'Dorp' (Rodenbachlaan aan 'de Mena'), 'Molen' (Molenstraat) en 'Vrijheidsstraat' (Vrijheidsstraat).
 • Raadpleeg delijn.be/routeplannerde app van De Lijn of contacteer De Lijn via 070 220 200 (€0,30/minuut) om uw reis vooraf goed te plannen.

Verkeerssituatie tijdens festivalperiode Werchter

 • Voetgangers en fietsers mogen over de brug tijdens Rock Werchter
 • Bij dringende interventie mogen voertuigen van politie, ambulance/mug en brandweer over de brug rijden. 
 • Al het andere doorgaande verkeer blijft de bestaande omleiding volgen
   
 • Bezoekers van de festivalweide worden via de informatiekanalen van Live Nation op de hoogte gehouden i.v.m. parkeren en kamperen.

Alleen in festivalperiode voetgangers en fietsers over de brug

Enkel tijdens de festivalperiode wordt de brug kort opengesteld voor fietsers en voetgangers die het festivalpark Werchter bezoeken. Voor en na dit evenement blijven de bestaande omleidingen voor iedereen gelden. Tijdens het bouwverlof zal het betonnen brugdek verder kunnen uitdrogen. Het gedeelte tussen de Dijlebrug en het kruispunt met de Haachtsesteenweg blijft een afgesloten werfzone. 

Hou het veilig: respecteer de afsluitingen van zijstraten en blijf uit de werfzone indien u er niet woont of werkt. Bij de start van de rioleringswerken vanaf 26 februari ligt het wegdek open en kunnen er bouw- of inspectieputten open liggen.

Tijdelijke maatregel tot einde werken: Verkeerslichten kruispunt Werchter Brug in knipperstand

Verkeerslichten blijven voorlopig op knipperstand tot aan het einde van de werken
Op vraag van het gemeentebestuur van Rotselaar laat Wegen en Verkeer de verkeerslichten op Werchter Brug nog zo lang mogelijk op knipperstand staan. Deze tijdelijke maatregel duurt tot aan het einde van de werken. Het verkeer kan zo vlot blijven doorstromen.

We vragen wel aan alle weggebruikers om extra voorzichtig en hoffelijk te zijn en extra uit te kijken voor voetgangers en fietsers die de gewestweg oversteken.