Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N229

 Vanaf maandag 20 november neemt Wegen en Verkeer extra veiligheidsmaatregelen rondom de werfzone aan de Dijlebrug. Het agentschap en de gemeente Rotselaar stellen vast dat er nog heel wat fietsers en gemotoriseerd verkeer over de Dijlebrug rijden. De brug is en blijft een afgesloten werfzone die enkel voor bevoegden toegankelijk is. Om de veiligheid van iedereen te garanderen, plaatst de aannemer herashekken aan beide kanten van de brug én aan de Dijlekant zodat er geen doorgang meer mogelijk is. Aansluitend worden er verschillende werken uitgevoerd om de afbraak van de brug voor te bereiden.

Hinder tijdens verplaatsen nutsleidingen en afbraak & heropbouw brug (25 september 2023 - zomer 2024)

Om de brug af te breken, wordt de Provinciebaan tussen de Haachtsesteenweg (N21) en de Dijlebrug vanaf 25 september volledig afgesloten voor verkeer. !!
!! Ook de straat Dijlekant is bij de start van deze werken afgesloten om veiligheidsredenen.
De aannemer voert ter hoogte van de aansluiting met de Provinciebaan grondwerken uit als voorbereiding op de verplaatsing van gas-, water en elektriciteitskabels nadien. Dit is veiliger voor iedereen en kan jammer genoeg technisch niet anders opgelost worden.
Het lokaal autoverkeer kan vanuit Dijlekant de Provinciebaan niet meer uit- of inrijden. 

Voetgangers

  • Voetgangers in de onmiddellijke omgeving van de brug kunnen de werfzone voorbijwandelen. Enkel niet over de Dijlebrug, wanneer het beton van de nieuwe brug moet uitharden of tijdens de werken op het fietspad en in de bermen.

Fietsers

  • Voor fietsers is er een omleiding aangeduid ten oosten van de brug richting centrum Rotselaar vanop de Haachtsesteenweg (N21) of omgekeerd:  via het jaagpad langs de Demer ➔ Meanderpad ➔ Vakenstraat ➔ Terheidelaan ➔ Torenhoflaan ➔ Torenstraat ➔ Provinciebaan.

Lokaal autoverkeer

  • De omleiding voor lokaal verkeer loopt in beide richtingen via de Haachtsesteenweg/Werchtersesteenweg (N21), de Wijgmaalsesteenweg/Wakkerzeelsebaan langs de Vaart en de Aarschotsesteenweg (N19)

Doorgaand verkeer en zwaar vrachtverkeer

  • Doorgaand en zwaar (vracht)verkeer wordt aangeraden om de omgeving van Rotselaar en de lokale wegen te vermijden. Via Waze en Google Maps wordt een omleiding gedeeld die in beide richtingen via de E314 loopt. 

Openbaar vervoer

  • Buslijnen 333, 433, 500, 512 en 513 van De Lijn volgen tijdens de werken een omleiding via Werchter-Brug, Haachtstesteenweg, Wijgmaalsesteenweg, Wakkerzeelsebaan, Vijfde Liniestraat, Rodenbachlaan tot aan GC 'de Mena'. De haltes op de Provinciebaan worden niet bediend. 
    • Je kunt gebruik maken van de halte 'Rotselaar Dorp' aan GC 'de Mena' of de halte 'Hoekje' aan Werchter-Brug.
    • Er zijn bijkomend ook vervanghaltes: 'Dorp' (Rodenbachlaan aan 'de Mena'), 'Molen' (Molenstraat) en 'Vrijheidsstraat' (Vrijheidsstraat).
  • Raadpleeg delijn.be/routeplannerde app van De Lijn of contacteer De Lijn via 070 220 200 (€0,30/minuut) om uw reis vooraf goed te plannen.