Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting van de Leuvensesteenweg in Roosbeek

Herinrichting van de Leuvensesteenweg in Roosbeek

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N3

Wat en waarom?

Veiligere en aantrekkelijkere Leuvensesteenweg

Wegen en Verkeer plant de herinrichting van de Leuvensesteenweg (N3) in Boutersem tussen de Stationsstraat en de gemeentegrens met Tienen, een stuk van zo’n 2,5 kilometer. De gewestweg ligt er hier nu bij als een typische oude steenweg. Met de herinrichting wil Wegen en Verkeer de Leuvensesteenweg veiliger en aantrekkelijker maken. 

Zo ligt de Leuvensesteenweg er vandaag de dag bij.

Tip: Klik op de dubbele pijl rechtsboven om de kaart of foto volledig en groter te zien.

Veilig fietsen langs de Leuvensesteenweg

Een belangrijk doel van de herinrichting is het verbeteren van de veiligheid voor fietsers en voetgangers. Zo worden er buiten de bebouwde kom afgescheiden fietspaden aangelegd. Fietsers worden in de toekomst gescheiden van het autoverkeer door een groene zone.

Herinrichting bebouwde kom Roosbeek

De bebouwde kom van Roosbeek krijgt een grondige make-over. Er is hier onvoldoende ruimte om afgescheiden fietspaden aan te leggen, wel worden ze verhoogd aangelegd en komt er een nieuw voetpad. Waar mogelijk worden parkeerstroken aangelegd, afgewisseld met bomen.

Aanleg gescheiden riolering 

Als onderdeel van het project legt Aquafin in de volledige projectzone een gescheiden riolering aan. Zo wordt in de toekomst het afval- en regenwater gescheiden afgevoerd. Het afvalwater gaat naar een rioolwaterzuiveringsinstallatie, het regenwater wordt gefilterd en terug naar de waterlopen geleid. Om wateroverlast te voorkomen, leggen we ook bufferbekkens aan en werken we zoveel mogelijk met een open grachtenstructuur.

Timing en impact?

Ontwerpplannen bijna klaar

Wegen en Verkeer legt in 2021 de laatste hand aan de ontwerpplannen. Zodra deze goedgekeurd zijn door alle betrokken partijen (naast Wegen en Verkeer ook de gemeente Boutersem, Aquafin en Fluvius), zal het agentschap dat melden op deze webpagina.  

Contact

Contacteer ons bij vragen

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Telefoon
016 66 57 50
Website