Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Schoonaerde

Herinrichting Schoonaerde

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N29

Wat en waarom?

Een oplossing voor de N29 Schoonaerde/Diestsebaan

De N29 vervult veel functies voor onder andere vrachtverkeer, automobilisten, omwonenden, handelaars, fietsers en schoolgaande jeugd. Daarnaast is de steenweg verouderd en is er nood aan meer veiligheid voor alle weggebruikers. Daarom plant het Agentschap Wegen en Verkeer samen met de stad Diest en Aquafin een herinrichting van de N29 Schoonaerde/Diestsebaan. 

De projectzone situeert zich ter hoogte van de lokale weg 'Fort Leopold' tot net voor het kruispunt met de Vroentestraat en Postbaan.

Welke verbeteringen zijn er in zicht? 

  • Veilige kruispunten: de drukke kruispunten met de Nieuwe Dijkstraat (N174), de Kleinbaan en de Zelemseweg worden vernieuwd. We zoeken naar oplossingen om het verkeer er veiliger te organiseren.
  • Veilige fietspaden: in heel de projectzone komen veilige fietspaden. Het nieuwe fietspad sluit aan op dat in Schaffen, dat in het verleden al vernieuwd werd.
  • Aanleg gescheiden riolering: Aquafin zal van de herinrichting gebruik maken om een gescheiden riolering aan te leggen tussen Schoonaerde huisnummer 137 en Diestsebaan huisnummer 137. Zo worden afval- en regenwater in de toekomst apart afgevoerd. Lees meer over de voordelen van gescheiden waterafvoer op de website van Aquafin.

Het kruispunt met de Nieuwe Dijkstraat (N174) vandaag. 

Timing en impact?

Nog geen concrete timing voor start werken

Op dit moment starten we met een aantal voorbereidende onderzoeken zoals opmetingen, parkeerstudies, verkeerstellingen en grondonderzoeken. De resultaten hiervan zullen gebruikt worden om het ontwerp voor de herinrichting op te maken. Een concrete timing voor de effectieve werken kunnen we vandaag nog niet geven. Dit hangt onder meer af van de uitkomsten van de voorbereidende onderzoeken.

Deze projectwebsite wordt regelmatig aangevuld met actuele info. Wil je automatisch op de hoogte blijven? Schrijf je in op de nieuwsbrief via de inschrijftool hiernaast.

Andere projecten in de omgeving: Nieuwe Dijkstraat (N174)

In de toekomst zal ook de Nieuwe Dijkstraat (N174) heringericht worden. Dit project wordt voorbereid door de gemeente Diest, het Agentschap Wegen en Verkeer investeert mee via subsidies. Een concrete timing voor dit project is er nog niet. Hoe dan ook zal eerst de N29 Schoonaerde/Diestsebaan aangepakt worden. Meer info over de Nieuwe Dijkstraat (N174) vind je op deze projectpagina.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier