Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Lapseheide/Tessenderloseweg

Herinrichting Lapseheide/Tessenderloseweg

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N287

Wat en waarom?

Volledige herinrichting

Wegen en Verkeer, de gemeenten Tessenderlo en Diest en Aquafin plannen de herinrichting van de Lapseheide/Tessenderloseweg (N287). Tussen het kruispunt met de Sparrenweg (N174) en het kruispunt met de Veken Blokstraat/J. Vanzeerstraat (een stuk van zo’n 2 kilometer) wordt de gewestweg volledig opnieuw ingericht. Dat houdt in:

  • Nieuwe fietspaden: Langs de Lapseheide/Tessenderloseweg ligt het fietspad momenteel vlak naast de rijweg. Om de veiligheid voor fietsers te verhogen, worden de fietspaden in de toekomst volledig afgescheiden van het autoverkeer door middel van een groene zone. 
  • Veilige kruispunten: De kruispunten in de projectzone worden veiliger aangelegd. Op de kruising met de Sparrenweg (N174) komt een rotonde te liggen. Aan het kruispunt met de Engsbergseweg komt een voorsorteerstrook om af te slaan richting Engsbergen en veilige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers.
  • Vernieuwde riolering: De riolering in de projectzone wordt volledig heraangelegd. Er komt een gescheiden riolering, wat betekent dat regenwater en afvalwater in de toekomst gescheiden worden afgevoerd.

Lees meer over de voordelen van gescheiden waterafvoer op de website van Aquafin.

Waar staan we nu?

Nog geen concrete timing

Voor het project kan worden uitgevoerd, moeten er eerst nog grondverwervingen plaatsvinden. Zodra deze procedures afgerond zijn, kan het project verder worden voorbereid. Een timing voor de start van de werken is er momenteel nog niet.

Andere projecten in de omgeving

Op langere termijn wordt naast de (1) Lapseheide/Tessenderloseweg (N287) ook het (2) andere deel van de Tessenderloseweg (N287), tussen de J. Vanzeerstraat en de Hasseltseweg, en de (3) Nieuwe Dijkstraat (N174), van Schoonaarde tot aan de Sparrenlaan, heringericht. Deze projecten worden voorbereid door de gemeenten Tessenderlo en Diest, het Agentschap Wegen en Verkeer investeert mee via subsidies. Een concrete timing voor deze projecten is er nog niet.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier