Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Omleiding tussen Tildonksesteenweg en aansluiting Mechelsesesteenweg

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

N26

Verkeerssituatie 22 juni 2020 - september 2020

Rotonde bereikbaar vanuit Herent via Mechelsesteenweg

Vanaf 22 juni wordt de nieuwe rotonde gedeeltelijk opengesteld voor het verkeer. Vanaf dan kan het verkeer vanuit Herent via de Mechelsesteenweg de rotonde oprijden. 

Doorgaand verkeer over versmalde rijstroken 

Het doorgaand verkeer op de Omleiding (N26) blijft mogelijk in beide richtingen, zoals ook nu het geval is. Het verkeer moet over versmalde rijstroken en er geldt een snelheidsbeperking.

Zuidelijke tak van kruispunt met Tildonksesteenweg afgesloten

Vanaf 22 juni tot midden september werkt Wegen en Verkeer op de zuidelijke tak van het kruispunt van de Omleiding (N26) met de Tildonksesteenweg. Het verkeer kan vanaf dan wel gebruik maken van de Mechelsesteenweg om zo de rotonde te bereiken. De noordelijke tak van de Tildonksesteenweg blijft wel toegankelijk. Vanaf eind september werkt Wegen en Verkeer op de noordelijke tak van de rotonde. 

 


Verkeerssituatie 21 september 2020 - eind 2020

Noordelijke tak kruispunt met Tildonksesteenweg afgesloten

Vanaf 21 september tot het einde van het jaar werkt Wegen en Verkeer op de noordelijke tak van het kruispunt met de Tildonksesteenweg. Deze tak van het kruispunt wordt dan afgesloten. Wie van en naar Tildonk rijdt, kan dan gebruik maken van de 'nieuwe' Tildonksesteenweg, die aansluit op de rotonde. De zuidelijke tak van het kruispunt wordt opnieuw opengesteld. 

Doorgaand verkeer over versmalde rijstroken

Ook vanaf 21 september blijft de verkeerssituatie aan de nieuwe rotonde dezelfde. Het verkeer moet over versmalde rijstroken en er geldt een snelheidsbeperking. Pas vanaf eind 2020 wordt de rotonde op zijn volledige capaciteit gebruikt.