Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Mechelsesteenweg tussen E314 en Leuvense ring

Herinrichting Mechelsesteenweg tussen E314 en Leuvense ring

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N26

UPDATE 03/06/2022: Op maandag 30 mei vond er een inloopmoment plaats voor omwonenden in de Abdij van Keizersberg. Heel wat geïnteresseerden kwamen een kijkje nemen naar de ontwerpplannen. Onder het tabblad 'Documenten' vindt u enkele sfeerfoto's de digitale PDF-versie van de infopanelen die we toonden. 

Wat en waarom?

Veiliger verkeer op de Mechelsesteenweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant de herinrichting van de Mechelsesteenweg (N26) van aan het op- en afrittencomplex met de E314 tot de ring rond Leuven (R23). In de nieuwe inrichting zullen fietsers, automobilisten en bussen beter van elkaar gescheiden worden. De kruispunten met verkeerslichten zullen beter gespreid worden en de verkeerssituatie zal overzichtelijker worden.

Aangepast na workshop

In 2019 vond er een workshop plaats met een lokaal bewonerspanel. De belangrijkste aanpassing die uit die workshop kwam, was dat er een fiets- en voetgangerstunnel gebouwd zal worden aan de kruising Kareelveld, en niet aan de snelweg zoals eerst de bedoeling was.

Ontwerp in opmaak

Tegen het voorjaar van 2022 werkt het studiebureau (een samenwerking van ingenieurs en architecten) het ontwerp van de herinrichting uit. Dat zal nadien verder uitgewerkt worden tot een uitvoeringsontwerp, een ontwerp waarmee een aannemer het project kan bouwen. Wanneer de werken effectief uitgevoerd zullen worden is vandaag niet bekend. Zodra daar meer informatie over is, melden we dat op deze webpagina.  

Voorlopige verbeteringen in 2020

In afwachting van deze herinrichting voerde Wegen en Verkeer in het voorjaar van 2020 een aantal verbeteringen uit aan de oversteekplaatsen over de op- en afritten van de E314. Enkele oversteken werden verschoven zodat ze loodrecht op de op- en afritten aansluiten, wat beter is voor de zichtbaarheid. Er werden ook bijkomende verkeerslichten geplaatst.