Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting kruispunten Turnhoutsebaan (N18) met Kapellestraat en Postelarenweg

Toekomstbeeld

Toekomstbeeld

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Mol

Weg

N18

Wat houden de werken in?

Verkeerslichten op kruispunt Kapellestraat

Het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Kapellestraat wordt voorzien met verkeerslichten en bijhorende oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers.

Het verkeer op de Turnhoutsebaan krijgt in beide rijrichtingen een afslagstrook naar de Kapellestraat. Dit verhoogt de vlotte doorstroming op de Turnhoutsebaan.

Kruispunt Postelarenweg

Het plaatsen van verkeerslichten op het kruispunt met de Kapellestraat heeft onvermijdelijk een impact op het nabijgelegen kruispunt.

Om de goede werking van de verkeerslichten en de vlotte doorstroming op de Turnhoutsebaan te verzekeren, beperkt AWV het aantal verkeersbewegingen op dit kruispunt. Op de Turnhoutsebaan zult u uitsluitend op de rijrichting van Dessel naar Mol-Centrum nog de Postelarenweg rechts kunnen inrijden. Een middenberm maakt de overige verkeersbewegingen onmogelijk.

Fietspaden en bushalte

Tussen de Violettenstraat en de Postelarenweg vernieuwen we aan beide zijden van de weg de vrijliggende fietspaden. Daarnaast creƫren we tussen de Violettenstraat en Turnhoutsebaan langs beide zijdes van de rijbaan nieuwe bushaltes.

Impact op woonstraten

De herinrichting van de kruispunten van de Turnhoutsebaan met de Kapellestraat en Postelarenweg heeft onvermijdelijk ook een invloed op de verkeersstromen in de nabijgelegen woonstraten. De verkeersdienst van de gemeente Mol voert voor de start van de werken verkeerstellingen uit om de huidige verkeersintensiteiten in deze omgeving in kaart te brengen. Vervolgens worden de metingen geanalyseerd en wordt er een inschatting gemaakt van de mogelijke impact van de heraanleg van de Turnhoutsebaan. Enkele maanden na de heraanleg worden er nieuwe tellingen uitgevoerd. Op die manier kunnen eventuele verschuivingen in de verkeersstromen objectief gedetecteerd worden. In functie van die analyse worden al dan niet flankerende maatregelen of proefopstellingen overwogen in de aanpalende woonstraten.

Klik op het plan om te vergroten.