Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting kruispunten Turnhoutsebaan (N18) met Kapellestraat en Postelarenweg

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Mol

Weg

N18

Vernieuwing van de nutsleidingen in drie fases

Op maandag 28 augustus 2023 starten we met de vernieuwing van de nutsleidingen. Dit verloopt in drie fases en duurt tot aan de kerstvakantie. Deze werken zijn nodig voor het gelijktijdig vernieuwen van alle ondergrondse nutsleidingen voor water, elektriciteit, gas, telecommunicatie, ... De vermelde timing geldt telkens onder voorbehoud van onvoorziene werf- en weersomstandigheden. De eerste fase in het stuk Postelarenweg tussen de Bossestraat en de Turnhoutsebaan is ondertussen afgelopen. Fase 2 startte op 18 september. Op donderdag 9 november schakelen we over naar fase 3. Alle verkeersinfo leest u hieronder.

Fase 3: Turnhoutsebaan, kant Postelarenweg

Wat en wanneer?
De werfzone situeert zich op de Turnhoutsebaan aan de kant van de Postelarenweg, tussen de Postelarenweg en de Violettenstraat. We nemen aan de kant van de Postelarenweg het voetpad, de parkeerstrook en een volledige rijstrook in. 

Duur?
De werken starten op donderdag 9 november en duren naar verwachting tot de kerstvakantie.

Hinder?

FIETSERS

 • Vanuit Dessel naar het centrum volgen fietsers een omleiding via de Bossestraat.
 • Vanuit het centrum richting Dessel kunnen fietsers opnieuw gebruikmaken van de Turnhoutsebaan.

Klik op de kaart om te vergroten.

Bestemmingsverkeer en lokaal verkeer (-3,5 ton)

 • Het verkeer op de Turnhoutsebaan tussen de Bossestraat en de Bossestraat blijft ook in deze fase slechts in één rijrichting mogelijk: vanuit het centrum naar Dessel.
 • Verkeer naar het centrum rijdt om via de Bossestraat.
  • De Bossestraat wordt tijdelijk een eenrichtingsstraat met een maximumsnelheid van 30 km/uur.
  • Verkeer op de Bossestraat krijgt ook tijdelijk voorrang op verkeer vanuit Postelarenweg. Dus hier geldt tijdelijk geen voorrang van rechts. 
  • De Dwarsstraat zal doodlopen op de Bossestraat.
 • De Violettenstraat en de Postelarenweg lopen dood op de Turnhoutsebaan.
  • Fietsers kunnen wel nog door in de Violettenstraat.

Vrachtwagens (+3,5 ton), verkeer richting Zuiderring (N71) of gehuchten

 • Richting Zuiderring (Geel) of Achterbos, Millegem, Ezaart:
  • Ter hoogte van de verkeerslichten met Sluis en Achterbos kiest u voor Achterbos – Millegem – Hofstede – Martelarenstraat - Borgerhoutsendijk.
 • Richting Zuiderring (Lommel) of Sluis, Ginderbuiten, Gompel, Wezel, Rauw:
  • U rijdt richting Sluis vanaf de verkeerslichten. De Kapellestraat is niet bruikbaar. 
 • Vermijd de Bossestraat en de Leenhofstraat, want deze geldt voor bestemmingsverkeer voor het centrum.

Openbaar vervoer

De werken hebben ook een impact op de bussen van De Lijn. De bushalte Violettenstraat die in de werfzone ligt, wordt niet bediend. De dichtsbijzijnde halte die u kunt nemen is die aan de Leliestraat. Plan uw route tijdig via de website van De Lijn.

Bereikbaarheid handelaars

De handelaars langs de Turnhoutsebaan blijven bereikbaar via het centrum. Via de Bossestraat kunt u eenvoudig een blokje omrijden. De werken situeren zich aan de kant van de Postelarenweg. Op bepaalde momenten zullen de parkings van de handelaars niet bereikbaar zijn, afhankelijk van de voortgang van de werken. Ook te voet of met de fiets kunt u op elk moment de handelaars bereiken. 

Vanaf januari 2024 start heraanleg van het kruispuntencomplex

AWV start vermoedelijk na de kerstvakantie, begin januari 2024, met de heraanleg van het kruispuntencomplex. Ook deze werken zullen gefaseerd verlopen, met gelijkaardige verkeersmaatregelen als tijdens de vernieuwing van de nutsleidingen. 

Een timing en fasering hiervoor communiceren we in de loop van december. De totale tijdsduur is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. We verwachten ongeveer 4,5 maanden te werken, opgedeeld in twee grote fases