Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Koningin Astridlaan Kontich

Herinrichting Koningin Astridlaan Kontich

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Plaats

Weg

N1

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voorziet in samenwerking met de gemeente Kontich en nutsmaatschappij Aquafin een grondige herinrichting van de Koningin Astridlaan (N1). Tussen de kruispunten met de Duffelsesteenweg en de Antwerpsesteenweg wordt de rijweg vernieuwd, leggen we vrijliggende fietspaden aan en komt er een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel. 

Wat en waarom?

Grondige renovatie van rijweg en kruispunten

De Koningin Astridlaan (N1) in Kontich, een drukke gewestweg, is toe aan een grondige renovatie. Zo beschikt de weg nog niet over moderne fietsinfrastructuur in de vorm van veilige, vrijliggende fietspaden en is het wegdek volledig versleten. Aquafin zal van de geplande heraanleg ook gebruik maken om eerst een gescheiden rioleringstelsel aan te leggen. Na de heraanleg zal de Koningin Astridlaan veiliger en comfortabeler zijn voor alle weggebruikers. 

De Koning Astridlaan wordt volledig vernieuwd vanaf het kruispunt met de Duffelsesteenweg tot aan het kruispunt met de Antwerpsesteenweg. Deze kruispunten worden ook mee vernieuwd. 

N1 Kontich luchtfoto

Timing en impact?

Huidige timing

De timing van dit project is nog onzeker. De omgevingsvergunning zal ten vroegste eind 2021 worden aangevraagd. Zodra we een beter zicht hebben op de timing van de vergunningsprocedure, kunnen we ook de effectieve uitvoering van de werken beginnen plannen. De start van de werken zal ten vroegste in de tweede helft van 2022 zijn.