Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N1

De aannemer van de nutsbedrijven verplaatst en vernieuwt de kabels en leidingen voor gas, water, elektriciteit en telecom. In totaal duren de nutswerken vermoedelijk tot eind 2023.

Voortgang nutswerken

Het verplaatsen van de nutsleidingen langs de Koningin Astridlaan (N1) duurt nog tot begin oktober 2023. Aansluitend gebeuren de overkoppelingen die tot het einde van het jaar duren. Hieronder vind je een overzicht en de bijhorende hinder.

Kruispunten Duffelsesteenweg en Ooststatiestraat

Tot en met de eerste week van september werkt de aannemer ter hoogte van de kruispunten Duffelsesteenweg en Ooststatiestraat. 

  • In de Duffelsesteenweg (oostzijde) geldt nog tot en met 23 augustus eenrichtingsverkeer naar Duffel. Vanaf donderdag 23 augustus wordt er gewerkt aan de westzijde in de Duffelsesteenweg en zal de hinder beperkt zijn, verkeer in beide richtingen blijft mogelijk.
  • Op de Ooststatiestraat zal vanaf 30 augustus eenrichtingsverkeer ingevoerd worden van de N1 richting Kontich Centrum. De roze lijn op de kaart hieronder geeft aan waar het eenrichtingsverkeer wordt ingevoerd. De parking van de Colruyt verlaten kan dus enkel nog richting Kontich Centrum en niet naar de N1. De verdwijnpaal richting het centrum blijft hiervoor naar beneden staan. Vermoedelijk duren deze werken tot vrijdag 8 september.
    • Deze werken hebben ook een impact op de dienstregeling van De Lijn. Voor de routes van het openbaar vervoer check steeds delijn.be/routeplanner.

Nutswerken tussen Duffelsesteenweg en Ooststatiestraat (westkant)

Vanaf woensdag 30 augustus worden de nutswerken vanaf de Duffelsesteenweg tot en met Ooststatiestraat (= westzijde N1) uitgevoerd.

  • Doorgaand verkeer blijft steeds mogelijk in beide richtingen op de Koningin Astridlaan.
  • Fietsers rijden in beide richtingen aan de kant waar niet gewerkt wordt.

Deze werken duren tot begin oktober.

Overkoppelingen: beperkte plaatselijke hinder

Ten slotte worden alle nieuwe kabels en leidingen overgekoppeld op de woningen. Die overkoppelingen duren nog tot het einde van dit jaar en brengen plaatselijk beperkte hinder met zich mee.

Bereikbaarheid handelaars en bewoners

Indien je inrit niet bereikbaar is tijdens de nutswerken, brengt de aannemer aangesteld door de nutsbedrijven je hiervan op de hoogte via een briefje in de bus. Voor de exacte planning van de nutswerken mag je gerust iemand aanspreken op de werf of even langsgaan in de werfkeet.