Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg van de Ninoofsesteenweg met gescheiden rioleringsstelsel en veilige fietspaden

Heraanleg van de Ninoofsesteenweg met gescheiden rioleringsstelsel en veilige fietspaden

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N28

UPDATE 21/02/24: Het studiebureau ontwerpt momenteel de riolering van het noordelijke deel (stuk tussen de Zuunbeek en de Bosbeek). Volgens de huidige planning zal er in de zomer of het najaar van 2024 een informatiemoment plaatsvinden. Daar zal de bouwheer, het Agentschap Wegen en Verkeer , samen met het studiebureau het ontwerp voorstellen.  Zodra er een datum is geprikt zullen wij de omwonenden uitnodigen  met een brief op de bus. 

Wat en waarom?

Gescheiden riolering en veilige fietspaden

Een studiebureau bestudeert in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer de herinrichting van de Ninoofsesteenweg (N28). Wegen en Verkeer zal veilige fietspaden aanleggen en de rijweg volledig heraanleggen. Daarnaast wordt er ook een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd, wat beter is voor het milieu.

Projectgebied in Pepingen en Gooik

Het projectgebied van de studieopdracht bestaat uit twee delen. Het eerste deel loopt van het kruispunt van de Ninoofsesteenweg (N28) met Termeren tot aan het kruispunt met de Palokenstraat en de Steenweg op Bellingen. Het tweede deel van het projectgebied bevindt zich op het grondgebied van Gooik en Pepingen en loopt van de Zuunbeek tot de Bosbeek.

De groene zone is waar er nieuwe dubbelrichtingsfietspaden aangelegd zullen worden, de lichtblauwe zone is waar er nieuwe enkelrichtingsfietspaden zullen aangelegd worden. Klik op de dubbele pijl rechtsboven om de kaart of foto volledig en groter te zien.

Waar staan we nu?

Verschillende timings voor processtappen

Zoals hierboven reeds beschreven is het projectgebied opgesplitst in een noordelijk (op grondgebied Gooik en Pepingen) en zuidelijk deel (op grondgebied Pepingen en Halle). Deze verdeling heeft ook invloed op de timing en impact van de verschillende processtappen

 • Noordelijk deel (van de Zuunbeek tot de Bosbeek): 
  • Wegenisontwerp is afgerond, het studiebureau werkt nu nog verder aan het rioleringsontwerp
  • Zodra beide klaar zijn worden deze samengevoegd in een projectnota
  • Volgende timings zijn onder voorbehoud: 
   • Voorjaar 2024: aanvraag omgevingsvergunning 
   • Zomer 2024: informatiemoment 
 • Zuidelijk deel (van het kruispunt van de Ninoofsesteenweg (N28) met Termeren tot aan het kruispunt met de Palokenstraat en de Steenweg op Bellingen): 
  • Wegenisontwerp is bijna afgerond. 
  • Timing(s) nog onbekend. 

Zodra er meer nieuws is over het zuidelijk deel, leest u dat op deze webpagina. 

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier