Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg van de Ninoofsesteenweg met gescheiden rioleringsstelsel en veilige fietspaden

Heraanleg van de Ninoofsesteenweg met gescheiden rioleringsstelsel en veilige fietspaden

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Plaats

Weg

N28

Wat en waarom?

Gescheiden riolering en veilige fietspaden

Een studiebureau bestudeert sinds augustus 2020 in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer de herinrichting van de Ninoofsesteenweg (N28). Wegen en Verkeer zal veilige fietspaden aanleggen en de rijweg volledig heraanleggen. Daarnaast wordt er ook een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd, wat beter is voor het milieu.

Projectgebied in Pepingen en Gooik

Het projectgebied van de studieopdracht bestaat uit twee delen. Het eerste deel loopt van het kruispunt van de Ninoofsesteenweg (N28) met Termeren tot aan het kruispunt met de Palokenstraat en de Steenweg op Bellingen. Het tweede deel van het projectgebied bevindt zich op het grondgebied van Gooik en Pepingen en loopt van de Zuunbeek tot de Bosbeek.

De groene zone is waar er nieuwe dubbelrichtingsfietspaden aangelegd zullen worden, de lichtblauwe zone is waar er nieuwe enkelrichtingsfietspaden zullen aangelegd worden.  Klik op de dubbele pijl rechtsboven om de kaart of foto volledig en groter te zien.

Timing en impact?

Timing uitvoering nog niet bekend

Wanneer de herinrichting uitgevoerd wordt en hoe die er precies zal uitzien, is op dit moment nog niet bekend. Daarvoor moeten eerst de noodzakelijke stappen worden doorlopen, te beginnen met het uitwerken van het voorontwerp tot een gedetailleerd ontwerp. Zodra daar meer nieuws over is, zal u dat kunnen lezen op deze webpagina.

 

 

Contact

Contacteer ons bij vragen

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Telefoon
016 66 57 50
Website