Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouw van voetgangersbrug over A8 ter hoogte van de Rodenemweg

Bouw van voetgangersbrug over A8 ter hoogte van de Rodenemweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

A8

Een precieze startdatum voor deze werkzaamheden is vandaag nog niet gekend. Zodra daar meer duidelijkheid over is, leest u dat op deze webpagina. 

Wat en waarom?

Bouw voetgangersbrug in najaar 2020

In het najaar van 2020 start het Agentschap Wegen en Verkeer met de bouw van een voetgangersbrug over de A8 ter hoogte van de Rodenemweg in Halle. Er wordt een stalen voetgangersbrug geplaatst. De trappentorens van de voetgangersbrug worden eerst afgewerkt en daarna worden de trappentorens beveiligd met betonnen rijbaanafscheiders. Na de bouw van de trappentorens wordt in een tweede fase de bovenzijde van de voetgangersbrug aangelegd. De bovenzijde van de brug wordt buiten de werfzone gemaakt en zal tijdens twee weekendnachten worden bevestigd, tussen 23 uur ‘s avonds en 5 uur ‘s ochtends.

Het Agentschap Wegen en Verkeer bouwt een voetgangersbrug over de A8 ter hoogte van de Rodenemweg.

Aanleggen toplagen asfalt op A8

Gelijktijdig met de aanleg van de bovenzijde van de voetgangersbrug en de twee nachtelijke afsluitingen van de A8, wordt ook de toplaag asfalt vernieuwd in beide rijrichtingen. Dit gebeurt over een afstand van ongeveer 550 meter, tussen het kruispunt met de Rodenemweg en de brug van de A8 over de Edingesteenweg, ter hoogte van de Colruyt.

Veilig oversteken over A8

De bouw van de stalen voetgangersbrug ter hoogte van de Rodenemweg maakt deel uit van de oplossingen om de A8 op korte termijn, in afwachting van een volledige herinrichting, veiliger te maken voor alle weggebruikers. Zo kunnen voetgangers en fietsers (met de fiets aan de hand) veilig de weg oversteken.

Timing en impact?

Rijstrookversmalling tijdens de werken

Tijdens de bouw van de trappentorens zal er hoofdzakelijk gewerkt worden buiten het spitsverkeer. Om de werfzone te beveiligen zal er tijdens de werken een rijbaanversmalling opgesteld worden, maar het aantal rijstroken blijft behouden. Het is wel mogelijk dat het rechter rijvak van de A8 wordt ingenomen bij specifieke omstandigheden. Dit gebeurt enkel buiten de spitsuren.

Wanneer de voetgangersbrug wordt aangelegd, zal de A8 tijdens twee weekendnachten, tussen 23 uur 's avonds en 5 uur 's ochtends volledig afgesloten worden voor alle verkeer. Zodra er meer informatie bekend is over wanneer deze afsluitingen gepland zijn en hoe het verkeer wordt omgeleid, leest u dat op deze webpagina.