Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

R6
N1

Asfalteringswerken in eerste weekend juni - R6 volledig onderbroken

In het weekend van 5 t.em. 8 juni staan de laatste asfalteringswerken op het programma. De volledige werfzone is daarbij afgesloten, zowel op de R6 als op de Antwerpsesteenweg. Op vrijdag 5 juni om 18.00u sluiten we de R6 en Antwerpsesteenweg (N1) rondom de projectzone volledig af voor verkeer. De R6 wordt onderbroken tussen het Battelcomplex en de Liersesteenweg (N14). De Antwerpsesteenweg tussen de Karekietstraat (Otterbeek) en de Kouterdreef (inclusief kruispunt). Te voet of met de fiets kan je de fietstunnel dit weekend altijd door.

Vanaf maandagochtend 8 juni wordt de R6 opnieuw vrijgegeven in beide richtingen. Het kruispunt onder de brug gaat langs de zuidkant dan ook open. De noordkant van het kruispunt blijft nog afgesloten tot maandagavond.
Na de opening van het kruispunt maandag zal de aannemer her en der nog kleine afwerkingen uitvoeren, maar dit gebeurt zonder hinder voor het verkeer.

afsluiting laatste weekend

Verkeer vanaf 30 april over nieuwe brug

Door een slimme fasering beperken we de verkeershinder. Verkeer op de ring (R6) blijft steeds mogelijk. Keerlussen zorgen ervoor dat je vanaf de Antwerpsesteenweg (N1) in alle richtingen kan rijden.

Vanaf donderdagavond 30 april 2020 rijdt autoverkeer via de nieuwe brug over de Antwerpsesteenweg. Nog tot begin juni werken we de nieuwe weginfrastructuur onder de brug af, en sluiten we de op- en afritten hierop aan. De zuidelijke op- en afrit zijn als eerste aan de beurt, vervolgens volgt de noordelijke op- en afrit. Aan de zijde waar gewerkt wordt, is verkeer van en naar de Antwerpsesteenweg niet mogelijk. Omleidingen zorgen ervoor dat verkeer wel op haar bestemming raakt.

Aanleg fly-over R6xN1: aanleg zuidzijde vanaf 30 april 2020

Verkeerssituatie vanaf 30 april 2020

Aanleg noordzijde van 15 mei tot begin juni

Vrijdagavond 15 mei schuiven de werken op naar de noordzijde van de nieuwe brug (kant Walem). De aannemer legt dan hier de nieuwe op- en afrit van de R6 met de Antwerpsesteenweg aan. De afrit van de R6 (komend van Putte) en de oprit richting de E19 zijn daarbij niet toegankelijk. In deze fase leggen we ook het nieuwe fietspad langs de noordoostkant van de R6 aan. Deze fase duurt tot begin juni.

 

situatie werken noordzijde

Verkeer wordt omgeleid via de E19 richting Walem en industriezone Mechelen-Noord. De nieuwe oprit richting Putte en de nieuwe afrit komend van de E19 zijn open voor verkeer.

omleiding werken noordzijde

Opgelet: deze werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. De planning kan dus nog wijzigen.