Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg spitsstrook Wilsele - Aarschot (Leuven Noord)

Aanleg spitsstrook Wilsele - Aarschot (Leuven Noord)

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Weg

E314

Wat en waarom?

Spitsstrook richting Limburg ...

De as Brussel-Leuven krijgt veel verkeer te verwerken. In 2013 en 2014 breidden we de verkeerscapaciteit al gevoelig uit met een spitsstrook tussen Sterrebeek en Bertem en weefstroken tussen Heverlee en Wilsele. Sindsdien verloopt de avondspits op de E40 vlotter. Maar op de E314 blijven er hardnekkige fileproblemen tussen Herent en Aarschot. Voor een maximaal effect op de verkeersdoorstroming is een spitsstrook nodig van vóór het viaduct tot helemaal in Aarschot. Op dat punt heeft het meeste verkeer ’s avonds de E314 heeft verlaten.

... en een grondig onderhoud van de snelweg

Naast de aanleg van een nieuwe spitsstrook, krijgt de E314 in de zomermaanden ook een grondig onderhoud. Tussen Wilsele en Aarschot wordt in beide richtingen het wegdek vernieuwd.

 

Met het openstellen van de spitsstrook op de E314 richting Limburg eind februari kunnen er 7 spitsstroken actief ingezet worden in Vlaanderen. Bekijk het overzicht van alle spitsstroken in Vlaanderen.

Dit project maakt deel uit van 'Leuven Noord' een reeks infrastructuurprojecten ten noorden van Leuven.

Verbreding viaduct Wilsele schematisch - Leuven Noord

Timing en impact?

Spitsstrook aangelegd in 2021

Midden maart 2021 start Wegen en Verkeer met de eerste werken in het kader van de spitsstrook. Deze zullen weinig hinder veroorzaken voor de weggebruiker. Vanaf de zomermaanden is er meer verkeershinder. Dan wordt de spitsstrook zelf wordt aangelegd en het volledige wegdek een grondig onderhoud.

  • Alle info over de verkeershinder lees je op het tabblad 'Actuele hinder'. 
  • Alle info over de werken zelf lees je op het tabblad 'Timing en fasering'.