Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg fietsverbinding Houtlaan

Aanleg fietsverbinding Houtlaan

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Beëindigd

Provincie

Plaats

Weg

N12

Om fietsen in en om Antwerpen veiliger en comfortabeler te maken investeert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in een aantal belangrijke fietsprojecten en hoopt hiermee het woon-werkverkeer met de fiets te stimuleren. AWV zal daarom het dubbelrichtingsfietspad op de Houtlaan in Wijnegem vernieuwen en een nieuwe fietsverbinding aanleggen vanaf de brug naar de Albertkanaalbaan (fietsostrade F5). Hierdoor kunnen fietsers vlot en veilig de brug van de Houtlaan op- en afrijden. De werken zaten al langer in de pijplijn, maar gaan op 11 mei effectief van start.

Wat en waarom?

Nieuwe fietsverbinding

 • Verbinding met fietsostrade (F5)
  Een nieuw fietspad en een fietshelling zorgen voor een comfortabele en veilige verbinding tussen de fietsostrade (F5) langs het Albertkanaal en het bedrijventerrein in de buurt.
 • Dubbelrichtingsfietspad
  Een nieuw dubbelrichtingsfietspad in asfalt zorgt voor een aangename rijervaring. Fietsers die van de fietsostrade (F5) komen moeten de rijweg niet meer oversteken.
 • Vrijliggend fietspad
  Het fietspad en het wegdek worden van elkaar gescheiden met new jerseys. Deze bescherming verhoogd de veiligheid van de fietsers.
 • Verhoogde fietsoversteken
  Door de fietsoversteken aan de kruispunten te verhogen, kunnen fietsers comfortabel oversteken en wordt hun zichtbaarheid vergroot.
Situering werfzone Houtlaan

Situering fietspad Houtlaan

Timing en impact?

Verkeer richting Antwerpen op één rijstrook, fietsers altijd doorgang

De werken aan de Houtlaan starten op maandag 11 mei en duren tot 10 juli.

Meer informatie over de verkeerssituatie tijdens de werken vindt u onder 'Actuele hinder'.

Kom slim naar Antwerpen
Rijd u niet vast in de wegenwerken en check Slim naar Antwerpen voor alle bereikbaarheidsinformatie en slimme alternatieven om vlot in de stad te geraken. Zet uw auto bijvoorbeeld op één van de gratis Park+Rides en zet uw reis verder met de bus of tram. Zo komt u steeds slim naar Antwerpen.