Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg fietspaden en herinrichting Aarschotsesteenweg tussen Lier en Koningshooikt

Aanleg fietspaden en herinrichting Aarschotsesteenweg tussen Lier en Koningshooikt

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Plaats

Weg

N10

Herbekijk de presentatie

Op woensdag 6 maart organiseerden we een infomoment voor de buurt. We lichtten de timing, fasering en bijhorende hinder toe. Onder 'documenten' kan u de pdf van de presentatie downloaden.

Veilig fietsen langs de Aarschotsesteenweg (N10) tussen Lier en Koningshooikt is al jarenlang een verzuchting van vele inwoners van Lier en omstreken. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) als wegbeheerder en het stadsbestuur zorgen voor de aanleg van de noodzakelijke fietspaden. In februari 2022 zijn de nutsmaatschappijen gestart met hun voorbereidende werken aan de kabels en leidingen. Rioolbeheerders Aquafin en Pidpa vernieuwen ook de riolering. De riolerings- en wegenwerken starten op 6 mei 2024.

HET PROJECT IN EEN NOTENDOP

Nieuwe fietspaden, wegdek en riolering

Vandaag de dag beschikt de Aarschotsesteenweg over onveilige fietspaden, een versleten wegdek en slechte verlichting. Oversteken wordt bemoeilijkt door het intense en snelle verkeer dat dagelijks voorbijrijdt.

Daarom vernieuwen we de Aarschotsesteenweg tussen de brug over het Netekanaal en het kruispunt met de Liersebaan, over een lengte van ongeveer 1,2 km per rijrichting.

  • We leggen comfortabele fietspaden aan op een veilige afstand van de weg.
  • De rijbaan wordt volledig heringericht. Die krijgt een nieuw wegdek met middenberm, berm en grachten.
  • Er komt nieuwe verlichting.
  • Aquafin en Pidpa maken gebruik van de gelegenheid om gescheiden riolering aan te leggen. 

Hoe ziet het er straks uit? 

Benieuwd naar de toekomstige Aarschotsesteenweg? Bekijk het ontwerp onder 'het toekomstbeeld'. 

Projectverloop

Omgevingsvergunning verkregen

De voorbereidende procedures voorafgaand aan de start van de werken zijn inmiddels afgerond, net zoals het openbaar onderzoek. In december 2022 ontvingen we de omgevingsvergunning. 

Start riolerings- en wegenwerken op 6 mei 2024

Op 6 mei 2024 starten we met de riolerings- en wegenwerken aan de kant van de oneven huisnummers. De werken worden opgedeeld in 8 fases. Lees meer onder 'timing en fasering'. Alle info over de verkeershinder vanaf 6 mei vind je onder 'actuele hinder'.

Start nutswerken even huisnummers midden augustus 2024

De nutswerken aan de zijde van de oneven huisnummers zijn eind 2022 al afgerond. In februari en maart 2023 gebeurden de doorsteken voor de kabels en de leidingen onder de weg nog. De nutswerken aan de kant van de even huisnummers starten midden augustus 2024 op.