Overslaan en naar de inhoud gaan

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Binnenkort

Provincie

Plaats

Weg

N10

Aangepast snelheidsregime

Tijdens de werken wordt het snelheidsregime vanaf de R16 tot aan huisnummer 270 verlaagd naar 50 km/u.

De werken brengen verkeershinder met zich mee voor zwaar verkeer, doorgaand verkeer, lokaal verkeer, fietsers en het openbaar vervoer. Meer informatie leest u onderaan.

Doorgaand en zwaar verkeer

Zwaar (+3,5 ton) en doorgaand verkeer volgen een omleiding via de R16, Waversesteenweg, Oude Liersebaan en Berkhoevelaan (N108), Mechelsebaan (N14), R6 en Mechelbaan (N15).

Lokaal verkeer

Voor lokaal verkeer geldt er op de N10 eenrichtingsverkeer van Koningshooikt naar Lier. Richting Koningshooikt wordt een omleiding voorzien via Spreet.

  • Tijdens de werken in fase 1, vanaf huisnummer 173 tot en met de Slenderstraat, zal de Slenderstraat doodlopen op de N10 voor gemotoriseerd verkeer. Het faseringsplan van de werken vindt u onder 'timing en fasering'.

Fietsers

  • De rijweg naar Lier wordt tijdens de werken ingericht als fietsstraat.
  • Fietsers naar Koningshooikt fietsen over het fietspad dat er nog ligt.
    • Achteraf kunnen ze in dubbelrichting over het afgewerkt fietspad.
  • Tijdens de werken in fase 1 vanaf nummer 173 tot en met de Slenderstraat, zal de Slenderstraat doodlopen op de N10 voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers kunnen wel nog steeds door.

Openbaar vervoer

Bussen van De Lijn kunnen in twee richtingen door de werfzone (a.d.h.v. beurtelings verkeer met verkeerslichten) en volgen geen omleiding.