Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Mechelsesteenweg ter hoogte van kruispunt Molenweg

Herinrichting Mechelsesteenweg ter hoogte van kruispunt Molenweg

Algemeen Overzicht

Status

In studie

Provincie

Vlaams-Brabant

Plaats

Het Agentschap Wegen en Verkeer start in de loop van 2022 of 2023 met de herinrichting van het vijfhonderd meter lange stuk van de Mechelsesteenweg ter hoogte van het kruispunt met de Molenweg. Wegen en Verkeer zal daarbij ook het kruispunt met de Molenweg zelf aanpassen, zodat het loodrecht op de Mechelsesteenweg komt te liggen. Op die manier zal de zichtbaarheid op het kruispunt verbeteren en zal de Molenweg als een toegangsweg gebruikt kunnen worden voor de KMO-zone Hambos

Zodra er meer informatie is over de startdatum van de werken, zal Wegen en Verkeer dat bekendmaken op deze webpagina. 

 

VRIJLIGGENDE FIETSPADEN EN VERPLAATSEN BUSHALTES

In de projectzone worden vrijliggende fietspaden van twee meter breed aangelegd langs de Mechelsesteenweg. De fietspaden komen langs beide kanten te liggen, behalve op het gedeelte tussen het kruispunt van de Molenweg en de Spekstraat, waar een dubbelrichtingsfietspad aan de oostzijde van de Mechelsesteenweg komt. Daarnaast worden de bushaltes ‘Winksele Spekstraat’ in beide richtingen verplaatst naar het noorden. De halte richting Mechelen komt achter kruispunt met de Molenweg te liggen. De halte richting Leuven komt in de toekomst net achter de aansluiting met de Spekstraat te liggen. 

 

 

 

ligging projectzone Hambos
typedwarsprofiel hambos

Op langere termijn zal ook de rest van het vijf kilometer volledige stuk van de Mechelsesteenweg tussen de Nieuwe Tildonksesteenweg en de Oude Haegestraat (Buken) aangepakt worden. Meer informatie over die studie is op deze pagina te vinden.