Verkeer E40 Leuven-Brussel: verbinding met Ring Brussel (R0) hele weekend via afrit Evere (nr. 19)

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert van zaterdag 10 juni tot maandag 12 juni 2017 onderhoudswerken uit aan het wegdek van de E40 tussen de oprit in Sterrebeek en de lus naar de Ring rond Brussel (R0) in Sint-Stevens-Woluwe. Wegen en Verkeer vernieuwt daarbij de rechtse rijstrook. Om de werken te kunnen uitvoeren, worden de lussen naar de Ring en de oprit Sterrebeek (nr. 21) afgesloten.

Oprit Sterrebeek en lussen naar R0 afgesloten

De werken worden uitgevoerd tussen zaterdagavond 10 juni vanaf 20u en maandagochtend 12 juni tot 5u. Tijdens die periode worden de oprit in Sterrebeek (nr. 21) en de lussen van het knooppunt in Sint-Stevens-Woluwe naar de binnen- en de buitenring (R0) afgesloten voor het verkeer.

Omleidingen voor het verkeer

Automobilisten die tijdens de afzetting van de lus vanuit Leuven of Luik komen en de Ring rond Brussel willen nemen, zullen moeten omrijden via het op- en afrittencomplex van Evere (nr. 19) en daar rechtsomkeer maken (door eerst de afrit te nemen en dan de oprit richting Luik). het verkeer dat vanuit Sterrebeek naar Brussel wil rijden, zal dat tijdens de werken moeten doen via de Mechelsesteenweg (N227) en de Leuvensesteenweg (N2).  

Eerste “quick win” Ring rond Brussel: vlotter verkeer op E40 Leuven-Brussel

“Quick win” nr. 9: meer capaciteit voor aansluiting E40 - binnenring (overzicht quick wins: zie www.werkenaandering.be/quick-wins

De aannemer die dit weekend de onderhoudswerken uitvoert,  maakt van de gelegenheid gebruik om de tweede van de negen “quick wins” uit te voeren die minister Weyts op Pinkstermaandag aankondigde. Het verkeer dat op de E40 richting Brussel rijdt en de buitenring (richting Zaventem/Antwerpen/Gent) neemt, zal door de nieuwe indeling van de rijstroken na de werken over meer capaciteit beschikken en daardoor zal het verkeer op de E40 vlotter kunnen rijden op de drukke momenten.  De eerste quick win, op de A201 (de toegangsweg van de luchthaven van Zaventem), werd al in de zomer van 2016 uitgevoerd.