Parking Interstop Noord langs E314 in Zolder en Zonhoven vanaf 7 april 2016 gesloten

Vanaf 7 april 2016 zal de parking langs de E314 in Zolder en Zonhoven in beide richtingen afgesloten zijn. Total bouwt hier de komende maanden een service station. Tot het einde van dit jaar is het niet mogelijk om deze parking te gebruiken. Agentschap Wegen en Verkeer raadt vrachtwagenchauffeurs en automobilisten aan om uit te wijken naar alternatieve parkings. Via meertalige folders, informatieborden op de parking en posters in tankstations in de buurt worden bestuurders geïnformeerd over de werken en de tijdelijke sluiting.
 
Total bouwt op de site een nieuw tankstation met moderne voorzieningen. De voorbereidende werken zijn gestart op vrijdag 1 april. Vanaf donderdag 7 april gaat de parking gedurende 9 maanden volledig dicht voor alle bestuurders. Zij zullen voor hun rustpauzes vanaf 7 april 2016 moeten uitwijken naar alternatieve parkings in de buurt.

Alternatieve parkings voor rustpauzes

Vooral vrachtwagenchauffeurs maken gebruik van de parkings langs de E314 voor hun verplichte rustpauzes. Gedurende de werken moeten zij uitwijken naar alternatieve parkings. Wegen en Verkeer Limburg vraagt vrachtwagenbestuurders om tijdens hun rit tijdig uit te kijken naar een andere parkeerplaats. Gezien er door de sluiting tijdens de werken geen parkings meer beschikbaar zijn op de rustplaatsen van Heusden-Zolder en Zonhoven langs de E314, is het mogelijk dat de alternatieve parkings sneller volzet zijn dan gewoonlijk.
 
[Zie beeld 1 voor kaart met alternatieve parkings]
 

Poster en folder in 4 talen om vrachtwagenchauffeurs te informeren

De meeste vrachtwagenbestuurders die gebruik maken van de parkings langs de E314 in Zolder en Zonhoven zijn frequente bezoekers. In overleg met de naburige steden en gemeenten worden daarom al sinds maandag 21 maart op die parkings meertalige folders uitgedeeld en informatieborden geplaatst met uitleg. Daarnaast worden in snelweg-tankstations in de buurt (Tessenderlo, Rotselaar en Boorsem) posters opgehangen. Zo kunnen vrachtwagenchauffeurs die van plan waren in Zolder of Zonhoven te stoppen op tijd uitkijken naar een alternatieve rustplaats.
 

Controle op foutparkeerders

De sluiting van de twee parkings langs de E314 kan de druk op andere parkings verhogen. Toch blijft foutparkeren gevaarlijk en verboden. In overleg met de betrokken steden en gemeenten zullen de lokale politiezones foutparkeerders aan de hand van de folder informeren over de alternatieve parkings. Het is niet de bedoeling om meteen PV’s uit te schrijven. In eerste instantie willen we iedereen sensibiliseren.
 

Gloednieuw tankstation met moderne voorzieningen

Total bouwt op de site van de huidige parkings een gloednieuw service station. In de toekomst beschikken chauffeurs op deze plaats langs de E314 in beide richtingen over groen ingerichte parkeerplaatsen, een tankstation en moderne voorzieningen. Het service station zal evenveel parkeerplaatsen tellen als de huidige parkings die sluiten. Als alles volgens planning verloopt, gaat de nieuwe parking in januari 2017 open.
 
[Zie beeld 2 voor een visualisatie van het nieuwe Total service station langs de E314]

Beelden

Beeld 1: Kaart met alternatieve parkings

 

Beeld 2: Visualisatie van het nieuwe Total service station langs de E314