Overslaan en naar de inhoud gaan

Vergunning uitzonderlijk vervoer

Wie voertuigen in het verkeer wil brengen die, door hun constructie of door de ondeelbare lading die ze vervoeren, bepaalde afmetingen overschrijden, heeft daarvoor een vergunning nodig.

Hoe een vergunning aanvragen?

Een vergunning aanvragen kan op 2 manieren. Online, via de applicatie WebTEUV of via aangetekend schrijven.

Online, via WebTEUV

URL applicatie

De URL van WebTEUV is teuv.wegenenverkeer.be/uitzonderlijk-vervoer. Het is aangewezen deze URL pas te gebruiken als u de inlogprocedure reeds doorlopen heeft.

Registratie

U kan uw aanvraag volledig blijven opvolgen in de applicatie WebTEUV. U dient wel vooraf geregistreerd te zijn. 

Hiertoe dient u het volgende document in te vullen.

Deed u voor juni 2023 reeds aanvragen, maar u heeft de communicatie in mei 2023 gemist of de vereiste acties niet uitgevoerd dan kan u als:

  • Belgische onderneming: De stappen zoals uitgelegd in de handleiding volgen. Eens de stappen doorlopen kan u onmiddellijk een aanvraag indienen.
  • Buitenlandse onderneming: Vul dit document in.

Na het versturen van de het document zal u binnen de twee werkdagen een bericht ontvangen met nadere toelichting en verder te volgen stappen. 

Er is een verschil tussen Belgische en buitenlandse ondernemingen. Alle info is te vinden op deze pagina (link:  https://wegenenverkeer.be/zakelijk/uitzonderlijk-vervoer/webteuv-20)

Gebruik WebTEUV

De WebTEUV-applicatie laat u toe uw vergunningsaanvragen te beheren van A tot Z. Meer informatie vindt u op deze pagina.

Aangetekend schrijven

Onderaan deze pagina vindt u de formulieren die u nodig heeft (zie "formulieren"). Ook de handleidingen met richtlijnen (zie "publicaties") over de manier waarop u deze moet invullen staan onderaan de pagina.

Contact
Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Mobiel Brussel, Dienst uitzonderlijk vervoer
Adres
Sint-Lazarusplein 2
1035 Brussel

Retributies

Het behandelen van een aanvraag is niet gratis. Er is een inzet van personeel en middelen nodig. Deze kosten worden aan u doorgerekend. Ook indien uw dossier wordt afgekeurd zal u een deel van de retributie betalen. Raadpleeg de correcte bedragen.

 

Publicaties, formulieren & wetgeving

Belangrijke info