Overslaan en naar de inhoud gaan

Vergunning uitzonderlijk vervoer

Wie voertuigen in het verkeer wil brengen die, door hun constructie of door de ondeelbare lading die ze vervoeren, bepaalde afmetingen overschrijden, heeft daarvoor een vergunning nodig.

Hoe een vergunning aanvragen?

Een vergunning aanvragen kan op 2 manieren. Online, via de applicatie WebTeuv of via aangetekend schrijven.

Online, via WebTeuv

Registratie

U kan uw aanvraag volledig blijven opvolgen in de applicatie WebTeuv. U dient wel vooraf geregistreerd te zijn. Hiertoe dient u het volgende document in te vullen.

Binnen de twee werkdagen zal uw aanvraag bevestigd worden. U ontvangt een e-mail met uw login en paswoord. Vanaf dan kan u uw aanvraag indienen via WebTeuv.

Gebruik WebTeuv

De WebTeuv-applicatie laat u toe uw vergunningsaanvragen te beheren van A tot Z. Om toegang te krijgen tot WebTeuv, dient u eerst als 'online-aanvrager' te worden ingeschreven. Gelieve daarvoor eenmalig het formulier dat u hieronder kan vinden, te vervolledigen en te versturen. Binnen de twee werkdagen zal uw toegang bevestigd worden op het e-mailadres dat u opgegeven heeft. Vanaf dan kunt u zich aanmelden op WebTeuv en uw vergunningsaanvraag online invullen en versturen. Lees ook de handleiding.

Aangetekend schrijven

Onderaan deze pagina vindt u de formulieren die u nodig heeft (zie "formulieren"). Ook de handleidingen met richtlijnen (zie "publicaties") over de manier waarop u deze moet invullen staan onderaan de pagina.

Contact
Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Mobiel Brussel, Dienst uitzonderlijk vervoer
Adres
Sint-Lazarusplein 2
1035 Brussel

Retributies

Het behandelen van een aanvraag is niet gratis. Er is een inzet van personeel en middelen nodig. Deze kosten worden aan u doorgerekend. Ook indien uw dossier wordt afgekeurd zal u een deel van de retributie betalen. Raadpleeg de correcte bedragen.

 

Publicaties, formulieren & wetgeving

Belangrijke info