Zemst: Aanleg fietssnelweg langs de Brusselsesteenweg (N1)

Regio
Gemeente
Weg
Datum Voorjaar 2020

UPDATE 18/03/20: Deze werf is stopgezet/uitgesteld tot nader order. Zodra er een nieuwe startdatum is, zal deze gecommuniceerd worden.

UPDATE 3/3/2020: Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 16 maart met werken op de Brusselsesteenweg (N1) ter hoogte van de brug over de Zemstsesteenweg. Deze werken duren volgens de huidige planning zes maanden. Tijdens de werken blijft verkeer op de Brusselsesteenweg steeds mogelijk. Het verkeer kan in beide richtingen over versmalde rijstroken over de brug rijden. Ook fietsers kunnen steeds in beide richtingen gebruik maken van de Brusselsesteenweg. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer start in het voorjaar van 2020 met de aanleg van een gedeelte van de fietssnelweg langs de Brusselsesteenweg (N1) in Zemst. Het eerste gedeelte van de fietssnelweg wordt aangelegd door de gemeente Zemst. Nu werkt Wegen en Verkeer het volgende deel af, op de bestaande brug van de Brusselsesteenweg over de Zemstsesteenweg.

Gemeente Zemst gestart met werken langs Brusselsesteenweg

Half maart 2019 startte de gemeente Zemst met de heraanleg van de fietspaden langs de Brusselsesteenweg. De fietspaden werden breder gemaakt en met een groenstrook afgescheiden van de rijbaan. Dat gebeurde tussen de Heidestraat en de brug over de E19 en vanaf de brug over de E19 tot aan de gemeentegrens met Mechelen. De werken van de gemeente Zemst zijn ondertussen afgerond.

Op de webpagina www.zemst.be/aanleg-vrijliggende-fietspaden-brusselsesteenweg-en-heidestraat vindt u steeds de laatste informatie over de werken van de gemeente Zemst.  

Wegen en Verkeer renoveert brug Zemstsesteenweg

De fietssnelweg loopt ook over Zemstsesteenweg. Nu de werken van de gemeente zijn afgerond, start Wegen en Verkeer met de renovatie van de brug, boven- en onderbouw. Zo wordt het volledige wegdek van de brug vernieuwd. Daarnaast wordt er een waterdichte bovenlaag aangelegd en worden de fietspaden op de brug opnieuw aangelegd. De renovatiewerken van de brug over de Zemstsesteenweg starten op maandag 16 maart. De werken zullen ongeveer zes maanden duren. 

Het laatste deel van de fietssnelweg langs de Brusselsesteenweg, ter hoogte van de brug over de E19, wordt volgend jaar afgewerkt. Dit gebeurt na de sanering van de brug. Na deze werken is de fietssnelweg volledig afgewerkt.

Verkeer in beide richtingen op versmalde rijstroken

Tijdens de werken aan de brug over de Zemstsesteenweg zal het verkeer op de Brusselsesteenweg in beide richtingen via versmalde rijstroken over de brug kunnen rijden. Fietsers kunnen steeds over een tweerichtingsfietspad rijden.