Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderhoudswerken op brug Rubenslaan over E19

Onderhoudswerken op brug Rubenslaan over E19

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Plaats

Weg

E19
N270

Wat en waarom?

Meer rijcomfort op brug over snelweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant onderhoudswerken aan de brug van de Rubenslaan (N270) over de E19 in Zemst. De brug krijgt een grondige opknapbeurt om het rijcomfort te verhogen. 

  • We vernieuwen de voegen, voeren betonherstellingen uit en brengen een beschermende laag verf aan op de brug.  
  • De bovenste laag asfalt frezen we af en vervangen we door een nieuwe laag asfalt. Ook de huidige waterdichte laag in het wegdek wordt vervangen. 
  • Bovendien vernieuwen we de waterafvoer op de brug. We plaatsen spuikokers en buizen en sluiten deze aan op de waterafvoer, zodat het water bij hevige regen niet op de weg blijft staan.

Timing en impact?

Werken vanaf 15 april 2024

Het onderhoud aan de brug wordt volgens de huidige planning uitgevoerd vanaf midden april 2024. De vernieuwingswerken verlopen in drie fasen en duren een zestal maanden:

  • Fase 1 vanaf 15 april tot eind september 2024: werken aan de bovenbouw van de brug vanop de Rubenslaan - bekijk via de pagina actuele hinder, de omleidingen voor fietsers/voetgangers en doorgaand en zwaar verkeer tijdens de werken.
     
  • Fase 2: werken aan de onderbouw van de brug vanop de snelweg E19 richting Antwerpen
     
  • Fase 3: werken aan de  onderbouw van de brug vanop de snelweg E19 richting Brussel

Een concrete planning voor de tweede en derde fase is er nog niet. De aannemer zal de pechstrook en/of deel van de rechter rijstrook op de snelweg van de E19 innemen tijdens de werken. Zodra er meer informatie bekend is over de uitvoeringsdatum en de hinder, leest u dat op deze webpagina.

 

Bewonersbrief

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier