Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing wegdek Parklaan

Vernieuwing wegdek Parklaan

Algemeen Overzicht

Datum

Provincie

Plaats

Weg

R13

In juni 2020 zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uitvoeren aan de ring rond Turnhout (R13). De werkzone situeert zich tussen de kruispunten met de Steenweg op Zevendonk (N19) en de Steenweg op Gierle (N140). De afgelopen jaren werden verschillende gedeeltes van de ring rond Turnhout vernieuwd. Deze zomer is het wegdek van de ‘binnenring’ Parklaan aan de beurt. De werken starten op 2 juni 2020 en zullen drie weken in beslag nemen.

Wat en waarom?

Vernieuwing wegdek Parklaan richting Vosselaar

Het wegdek van de Parklaan tussen de Steenweg op Zevendonk (N19) en de Steenweg op Gierle (N140) is in slechte staat. Daarom wordt een gedeelte van de binnenring (kant centrum Turnhout) nu vernieuwd. Er wordt enkel gewerkt aan de rijweg tussen de kruispunten met de N19 en de N140. De fietspaden en kruispunten zelf worden niet aangepakt.

Vanaf de Steenweg op Gierle tot net voorbij de Steenweg op Tielen wordt het wegdek tot op een diepte van ongeveer 60 cm opgebroken en opnieuw aangelegd. Deze manier van werken garandeert een kwalitatief hoogstaand en duurzaam resultaat.

In het deel van de Parklaan tussen het kruispunt met de Steenweg op Tielen en de Steenweg op Zevendonk (N19) is het niet noodzakelijk om het wegdek volledig op te breken. Daar wordt er enkel een nieuwe laag asfalt voorzien.

Timing en impact?

Werken verlopen in twee fases

De volledige opbraak en heraanleg van de rijweg start op dinsdag 2 juni 2020 en neemt zo’n drie weken in beslag. In de eerste week voeren we ook de overlaging uit tussen het kruispunt met de Steenweg op Tielen en de Steenweg op Zevendonk. Dit duurt ongeveer één week en is op 7 juni afgerond. 

De binnenring tussen de Steenweg op Zevendonk (N19) en de Steenweg op Gierle (N140) wordt tijdens de werken afgesloten. Doorgaand verkeer blijft in beide richtingen mogelijk over de rijbaan van de buitenkant van de ring. Voor elke rijrichting is er één rijstrook voorzien. 

Verkeersplan Parklaan tijdens de werken

Opgelet: deze werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. De planning kan dus nog wijzigen.