Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwing fietspaden langs Mechelsesteenweg en Boniverlei

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

N1
N171

Algemene hinder tijdens de werken

Doorgang blijft altijd mogelijk in beide richtingen op de Mechelsesteenweg. In de zone waar gewerkt wordt, zijn het fietspad, de parkeerstrook en de rechterrijstrook niet beschikbaar.

  • Gemotoriseerd verkeer rijdt in beide richtingen over de linkerrijstrook aan een verlaagde snelheid.
  • Fietsers worden naar het fietspad aan de overzijde van de N1 geleid en fietsen dan tijdelijk in dubbelrichting of ze volgen een plaatselijke omleiding.
  • De bussen van De Lijn blijven hun normale traject over de Mechelsesteenweg volgen, maar haltes in de werfzone worden tijdelijk niet bediend. Plan uw route op delijn.be/routeplanner of check de affiches aan de bushaltes.

Fase 6 start als nutswerken klaar zijn

De nutsmaatschappijen werken al enige tijd in de zones van fase 6 tot en met 9 op de Mechelsesteenweg. Het aanleggen van de nieuwe kabels en leidingen liep vertraging op, waardoor de bedrijven en woningen nog niet zijn aangesloten op de nieuwe nutsvoorzieningen. Pas nadat deze overkoppelingen zijn uitgevoerd, kan onze aannemer ook in deze zones starten met de aanleg van de nieuwe fietspaden.

Tijdens de nutswerken wordt ter hoogte van het voetpad gewerkt en kan verkeer in beide richtingen passeren. Voor vragen hierover kan u terecht via het online formulier klachten.fluvius.be.

Fase 5 in Boniverlei ronden we af op 5 april

Sinds woensdag 14 februari werkt de aannemer op de Boniverlei, vanaf de Hovestraat tot en met het kruispunt met de Mechelsesteenweg. De Boniverlei loopt hierdoor dood op de N1 en de werfzone is afgesloten voor doorgaand verkeer. Op vrijdagavond 5 april ronden we de werken in fase 5 af en gelden onderstaande verkeersmaatregelen niet meer.

Voetgangers en fietsers

  • Zij kunnen via de Hovestraat de N1 bereiken.
  • Voor bewoners blijft het voetpad op de Boniverlei bereikbaar.

Doorgaand verkeer 

  • Verkeer op de N1 blijft mogelijk. 
  • Verkeer richting Kontich rijdt om via de Mechelsesteenweg, de Hovestraat en de Boniverlei.

Plaatselijk verkeer

  • De Boniverlei tussen de N1 en de Hovestraat is enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer komende van Kontich of de Hovestraat.
  • De parkeerstrook en de rijstrook richting Kontich blijven beschikbaar voor lokaal verkeer in beide richtingen.

Bereikbaarheid woningen en handelaars

Inritten van woningen en handelszaken in de werfzone blijven zoveel mogelijk bereikbaar. Wanneer gewerkt wordt in de fase voor uw deur, zijn inritten van woningen moeilijk of niet toegankelijk met de wagen. We raden aan om uw wagen gedurende de werken in uw fase buiten de werfzone te parkeren. Inritten van handelszaken houden we maximaal bereikbaar voor klanten en leveranciers. Meer informatie over wonen en werken in de werfzone vindt u hier.