Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwen van fietspaden en wegdek op Avelgemstraat en Doorniksesteenweg

Vernieuwen van fietspaden en wegdek op Avelgemstraat en Doorniksesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

N353

Wat en waarom?

Grondige vernieuwing van fietspaden en rijweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkte in 2021 en 2022 al op de Doorniksesteenweg (N353) in Avelgem, in een eerste fase. Het wegdek werd er grondig vernieuwd en ook de fietspaden werden aangepakt.

Om verderop op de Avelgemstraat en Doorniksesteenweg ook aanpassingen uit te voeren, was een omgevingsvergunning nodig. Die vergunning is goedgekeurd en nu kunnen de werken starten.

De aannemer legt een nieuw wegdek aan en vernieuwt de fietspaden.

N353 Spiere Avelgem

De huidige fietspaden langs de N353: bovenop het beton komt een comfortabele asfaltlaag.

Deze werken maken deel uit van het fietsrelanceplan van de Vlaamse Regering. Dat plan wil de economie een boost geven na COVID-19, én wil meer Vlamingen op de fiets krijgen. Het Agentschap Wegen en Verkeer verbetert daarom de fietsinfrastructuur langs een reeks gewestwegen. Op bepaalde plaatsen worden nieuwe of bredere fietspaden aangelegd, op andere locaties worden bestaande fietspaden comfortabeler gemaakt. De werken op de Avelgemstraat en Doorniksesteenweg worden deels met de herstelmiddelen van de Vlaamse Regering uitgevoerd.

Timing en impact?

Fase 2 vanaf 25 september

De werken van fase 2 starten op maandag 25 september. Om de hinder voor de omgeving te beperken, worden deze werken in deelfases uitgevoerd. Meer informatie over de verschillende fases leest u op het tabblad Timing en fasering.

Omleiding voor verkeer tussen Spiere-Helkijn en Avelgem

Tijdens de werken wordt de werfzone afgesloten voor het doorgaand verkeer tussen Spiere-Helkijn en Avelgem. Het verkeer volgt dan ook een omleiding.

De omleidingen voor fietsers, lokaal verkeer en zwaar doorgaand verkeer leest u op het tabblad Actuele hinder.