Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwen van fietspaden en wegdek op Avelgemstraat en Doorniksesteenweg

Vernieuwen van fietspaden en wegdek op Avelgemstraat en Doorniksesteenweg

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

N353

Wat en waarom?

Grondige vernieuwing van fietspaden en rijweg

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkte in 2021 en 2022 al op de Doorniksesteenweg (N353) in Avelgem, in een eerste fase. Het wegdek werd er grondig vernieuwd en ook de fietspaden werden aangepakt

In 2023 werkte Wegen en Verkeer in twee delen een tweede fase van de vernieuwing af. In het eerste deel werd gewerkt tussen de Kasteeldreef, in Spiere-Helkijn, en het kanaal Kortrijk-Bossuit. In deel twee van deze fase werkten we tussen de Molenstraat en de Heestertstraat, in Avelgem.

In 2024 starten we met fase 3 van de vernieuwing. In fase 3 vernieuwen we de Doorniksesteenweg in Avelgem, tussen de Molenstraat en de Raaptorfstraat.

N353 Spiere Avelgem

De huidige fietspaden langs de N353: bovenop het beton komt een comfortabele asfaltlaag.

Deze werken maken deel uit van het fietsrelanceplan van de Vlaamse Regering. Dat plan wil de economie een boost geven na COVID-19, én wil meer Vlamingen op de fiets krijgen. Het Agentschap Wegen en Verkeer verbetert daarom de fietsinfrastructuur langs een reeks gewestwegen. Op bepaalde plaatsen worden nieuwe of bredere fietspaden aangelegd, op andere locaties worden bestaande fietspaden comfortabeler gemaakt. De werken op de Avelgemstraat en Doorniksesteenweg worden deels met de herstelmiddelen van de Vlaamse Regering uitgevoerd.

Timing en impact?

Fase 3 vanaf 12 februari

De werken van fase 3 starten op maandag 12 februari. Om de hinder voor de omgeving te beperken, worden deze werken in deelfases uitgevoerd. Meer informatie over de verschillende fases leest u op het tabblad Timing en fasering.

Omleiding voor fietsers tussen Avelgem en Outrijve

Tijdens de werken wordt de werfzone afgesloten voor fietsers tussen Avelgem en Outrijve. Autoverkeer op de Doorniksesteenweg kan wel langs de werfzone blijven rijden.

Meer details over de hinder tijdens de werken leest u op het tabblad Actuele hinder.