Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwde fietspaden langs Meenseweg en Menenstraat

Vernieuwde fietspaden langs Meenseweg en Menenstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Weg

N8

Wat en waarom?

Veilig fietspad van Ieper tot Zonnebeke

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het fietspad langs de Meenseweg (N8) in Ieper en de Menenstraat (N8) in Zonnebeke.

Het fietspad wordt vernieuwd van de rotonde met de Zuiderring (N37) in Ieper tot aan de rotonde van de Wervikstraat (N303) in Zonnebeke. Het fietspad wordt er aan beide kanten van de weg vernieuwd.

Wat verandert er?

  • Het betonnen fietspad aan beide zijden van de weg wordt vervangen door een fietspad in asfalt.
  • Het fietspad wordt 2 meter breed.

De fietspaden in de bebouwde kom van Geluveld, in Zonnebeke, worden niet vernieuwd. Deze fietspaden zijn nog in goede staat en werden recenter aangelegd.

Betere fietsinfrastructuur in heel Vlaanderen

Het Agentschap Wegen en Verkeer investeert historisch hoge bedragen in veilige en comfortabele fietspaden. In 2021, 2022 en 2023 ging het om respectievelijk 200, 181 en 176 miljoen euro. In 2024 wordt nog eens 220 miljoen euro geïnvesteerd. Sinds 2022 werken we aan 200 grote fietswerven over heel Vlaanderen, bovenop net geen 380 km vernieuwd fietspad via extra relancemiddelen. Ook onderhouden we vaker onze fietspaden met nieuwe markeringen, extra veegbeurten of het scheren van hagen. De inspanningen zorgden voor een beter fietsrapport met hogere scores op veiligheid en comfort van fietspaden tegenover het vorige meetjaar.

Timing en impact?

Werken vanaf januari 2024

De werken aan de fietspaden startten op 10 januari 2024.

Meer informatie over de hinder tijdens de werken vindt u terug op het tabblad 'Actuele hinder'.

Om de hinder voor de omgeving te beperken, worden de werken in verschillende fases uitgevoerd. Lees er meer over op het tabblad 'Timing en fasering'.