Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwde fietspaden langs Meenseweg en Grote Ieperbaan

Vernieuwde fietspaden langs Meenseweg en Grote Ieperbaan

Algemeen Overzicht

Status

In Studie

Weg

N8

Wat en waarom?

Veilig fietspad van Ieper tot Geluwe

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt het fietspad langs de Meenseweg (N8) in Ieper, de Menenstraat in Zonnebeke en langs de Grote Ieperbaan (N8) in Geluwe. 

Het fietspad wordt vernieuwd van aan de rotonde met de Zuiderring (N37) in Ieper tot aan de bebouwde kom van Geluwe, in Wervik, over een afstand van zo’n 11 kilometer.

Wat verandert er?

  • Het betonnen fietspad aan beide zijden van de weg wordt vervangen door een fietspad in asfalt.
  • Het fietspad wordt 2 meter breed.

Werken in twee zones

De werken vinden plaats in twee zones tussen Ieper en Geluwe.

  • Zone 1: de werken worden uitgevoerd op de Ieperstraat, tussen de bebouwde kom van Geluwe en de bebouwde kom van Geluveld. Er wordt in verschillende fases gewerkt.
  • Zone 2: er wordt gewerkt van de Menenstraat (N8) aan de kruising met de Neerstraat tot aan de Meenseweg (N8), aan de rotonde met de Zuiderring.

De fietspaden in de bebouwde kom van Geluveld, in Zonnebeke, worden niet vernieuwd. Deze fietspaden zijn nog in goede staat en werden recenter aangelegd.

Timing en impact?

Werken in verschillende fases

Volgens de huidige planning zullen de werken aan de fietspaden een jaar duren. De werken worden in verschillende fases uitgevoerd.

De omgevingsvergunning, om deze werken uit te voeren, werd ondertussen aangevraagd. Zodra de fasering en timing van de werken bekend is, leest u dat op deze webpagina.

Vlaams herstelplan: meer fietspaden dan ooit

COVID-19 heeft de wereld en Vlaanderen hard getroffen. Daarom lanceerde de Vlaamse Regering een herstelplan. Een investering van 4,3 miljard in 180 projecten in uiteenlopende domeinen. Van cultuur tot sport, van onderwijs tot de zorgsector en van technologie tot milieu. De werken in Ieper, Zonnebeke en Wervik worden met deze herstelmiddelen uitgevoerd.