Overslaan en naar de inhoud gaan

Verbindende fiets- en voetgangersbrug aan kruispunt R71 x Elfde-Liniestraat

Verbindende fiets- en voetgangersbrug aan kruispunt R71 x Elfde-Liniestraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Gestart

Provincie

Plaats

Weg

R71

Aan het kruispunt Elfde-Liniestraat met de Grote Ring bouwt AWV een fiets- en voetgangersbrug. Die maakt het kruispunt veiliger voor fietsers en voetgangers en verbetert de verkeersdoorstroming op de Grote Ring. De brug optimaliseert ook de verbinding tussen de scholen en de bushalte bij Plaza’H. Het ontwerp kwam tot stand in nauw overleg met de stad Hasselt, Hogeschool PXL, ontwikkelaar Kumpen Red, Laud, ORG en studiebureau Arcadis. 

Wat en waarom?

Verbinden

De brug zorgt voor een veilige oversteek voor fietsers en voetgangers. De scholen aan de binnenkant van de ring worden beter verbonden met het fietsnetwerk, de bushalte en ook de winkels aan de buitenkant van de ring. Net omdat voetgangers/fietsers de Grote Ring niet meer gelijkvloers oversteken, optimaliseert daar de verkeersdoorstroming.

Een gepaste oplossing vinden voor deze kruising was niet evident vanwege de dichte bebouwing, de vele nutsleidingen en de ontwikkelingsplannen van de omliggende sites. Bovendien zal de trambus Hasselt-Maasmechelen op dit kruispunt afslaan. 

Timing?

Update vanop de werf

Momenteel zijn de nutsmaatschappijen druk bezig met de voorbereidende werken voor de bouw van de brug. Heel wat leidingen en kabels worden verplaatst of vernieuwd. Daarvoor zijn onder andere boringen nodig onder de Grote Ring. Het gaat om uitdagende werken op een druk verzamelpunt.

Een uitgebreide timing leest u onder 'Timing'.