Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiliger oversteken op Ninoofsesteenweg aan kruispunt met Eikstraat

Veiliger oversteken op Ninoofsesteenweg aan kruispunt met Eikstraat

Algemeen Overzicht

Datum

Status

Binnenkort

Plaats

Weg

N28

15/05/2023: Wegen en Verkeer zal niet dit voorjaar 2023 starten aan deze werken. In overleg met De Lijn en de gemeente wordt binnen deze schoolroute ook nog de creatie van een Hoppinpunt bekeken. Dat betekent dat het ontwerp opnieuw richting tekentafel gaat en we de uitvoering eerder in 2024 kunnen opstarten. Wanneer de aanpassingen concreet zijn, wordt deze webpagina mee geactualiseerd.

Wat en waarom?

Meer veiligheid voor schoolgaande jeugd aan bushalte Pepingen Termeeren

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant aanpassingen aan het kruispunt van de Ninoofsesteenweg (N28) met de Eikstraat in Pepingen. Vandaag is de Ninoofsesteenweg een brede gewestweg waar het gevaarlijk oversteken is. De bus wordt er hoofdzakelijk genomen door schoolgaande jeugd, dat in Halle en Lennik naar school gaat. Vooral ter hoogte van de bushalte ‘Pepingen Termeeren’ is het niet veilig om van en naar de Eikstraat te wandelen of te fietsen.

Wat gaan we doen?

  • Nieuwe oversteekplaatsen om de veiligheid te verhogen. Voetgangers en fietsers steken er in twee keer de Ninoofsesteenweg over via middeneilanden. De oversteekplaatsen sluiten in de toekomst ook aan op de nieuwe fietspaden in de Eikstraat die de gemeente Pepingen zal aanleggen.
  • Verhoogde busperrons aan de bushalte ‘Pepingen Termeeren’. In beide richtingen worden de haltes verplaatst en heraangelegd, zodat iedereen gemakkelijk en vlot kan op- en afstappen.

Veilige en comfortabele bushaltes

Wegen en Verkeer maakt op verschillende locaties in Vlaanderen werk van veilige en comfortabele bushaltes. De bushaltes krijgen allemaal een verhoogd perron zodat iedereen vlot op de bus kan stappen. Op gewestwegen met een snelheidslimiet van 30 of 50 km/u leggen we bushaltes aan waar de bus stopt op de rijweg, in plaats van in een haltehaven ernaast. Zo moet de bus niet wachten en haar voorrang opeisen om de halte te verlaten. De bus loopt minder vertraging op en het verlaagt de kans op ongelukken.

Timing en impact?

Werken in 2024

De werken vinden volgens de huidige planning plaats in 2024. Zodra er een concrete timing voor de werken bekend is, leest u dat op deze webpagina.

Veilige en comfortabele schoolroutes in Vlaanderen

 
In 2021 brachten steden en gemeenten meer dan 800 knelpunten op schoolroutes langs gewestwegen in kaart. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) verbetert op deze locaties in heel Vlaanderen de veiligheid en het comfort voor fietsers en voetgangers. We doen dat door de zichtbaarheid te verbeteren, obstakels weg te nemen of lichtenregelingen aan te passen. Zo wordt het veiliger en comfortabeler stappen en fietsen naar school.

Vragen? Contacteer ons:

Contact
Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Contactformulier