Overslaan en naar de inhoud gaan

Veiliger oversteken op Leuvensesteenweg aan kruispunt met Wezembeekstraat

Actuele hinder

Actuele hinder

Datum

Status

Beƫindigd

Plaats

Weg

N2

Wezembeekstraat en Jean Baptist Devlemincklaan afgesloten

Tijdens de werken zijn de Wezembeekstraat en Jean Baptist Devlemincklaan volledig afgesloten. Hierdoor winnen we tijd en kunnen we de werken sneller afronden. 

Fietsers en voetgangers

We voorzien een corridor voor fietsers en voetgangers die aansluit op het huidige fietspad met verkeerslichten en een drukknop. Op die manier kunnen zij veilig blijven oversteken aan het kruispunt. 

Autoverkeer 

Op de Leuvensesteenweg (N2) is enkel doorgaand verkeer tussen Brussel en Leuven in beide richtingen toegelaten. 

  • Fase 1 aan de noordkant van het kruispunt en op de Jean Baptist Devlemincklaan: verkeer richting Leuven rijdt over de busstrook en verkeer richting Brussel kan over het middelste rijvak. 
  • Fase 2 aan de zuidkant van het kruispunt en op de Wezembeekstraat: op het middelste rijvak rijdt verkeer richting Leuven, terwijl verkeer richting Brussel op de normale weghelft kan rijden. 

Beide zijstraten van het kruispunt zijn volledig afgesloten. Lokaal verkeer naar de zijstraten volgt een omleiding. De omleidingen zijn toegankelijk voor verkeer in beide richtingen. 

  • Naar Jean Baptist Devlemincklaan (noordkant kruispunt): via Grote Daalstraat (N262) en Jean Baptist Devlemincklaan. 
  • Naar Wezembeekstraat (zuidkant kruispunt): via Leuvensesteenweg (N2), Mechelsesteenweg (N227), Tramlaan, J.F. Kennedylaan en Wezembeekstraat.

Openbaar vervoer

De bushalte van De Lijn voor bussen komende van Brussel schuiven we 100 meter op richting Brussel. Op die manier voorkomen we dat de bus moet stoppen aan de werf en garanderen we dat reizigers op een veilige manier kunnen afstappen aan de tijdelijke halte

Tijdens de eerste fase kunnen bussen nog over de busbaan, maar tijdens de tweede fase van de werken rijden bussen over het middelste rijvak.